2024. április 20. - Tivadar

Hiteltanácsadók titkos tesztje: győzött a Commerzbank

2007. január 18. csütörtök 14:00 -

Hiteltanácsadók titkos tesztje: győzött a Commerzbank



A Commerzbanknál jól jár az ember, ha hitelügyben kér tanácsot - erre a megállapításra jut a Finanztest magazin aktuális, 2007. februári kiadványa. Az újság által tesztelt 13 bank közül a Commerzbank "jó" minősítést kapott, két másik versenytársával együtt, s az összesített pontszámok alapján első a mezőnyben. Az utána következő helyeket birtokló hitelintézetek közül 3 bank "közepes", míg teszteltek több mint fele "elégséges" és "elégtelen" minősítésekkel ment át a teszten.


A magazin Németországban a múlt év végén regionális és helyi hitelintézeteket vizsgált. Bankonként hét tesztszemélyt kérdeztek meg, különböző fiókokból. A tesztszituáció 5,000 Euro kölcsön felvétele volt, 60 hónapos futamidővel és hitelbiztosítás nélkül. A minősítést 4 alapvető kritérium alapján hozta meg a lap, ezeket minden egyes tanácsadói beszélgetésen vizsgálták.

Az "általános körülmények" kategóriában, ahol a beszélgetést és a külső körülményeket értékelték, a Commerzbank a második legmagasabb pontszámot kapta. Az "ügyfél helyzetének felmérése" kategóriában pedig a legmagasabb eredményt érte el. A bank mindig a kérelmező egyéni pénzügyi helyzetének, hiteltörlesztő képességének megfelelő hitelt kínál. A "hitelkínálat" és az "adatvédelmi törvény megsértése" kritériumokban is kiváló eredményeket ért el a bank, egy esetben sem fordult elő például, hogy pluszban hitelbiztosítást próbáljon meg eladni.

Magyarországon a kis- és középvállalkozások számára idén minden eddiginél rugalmasabb és gyorsabb konstrukciót kínál a Commerzbank. Az igényelhető összeg 5-50 millió forintig terjed. A Commerzbank az eddigi tapasztalatokra építve kitart amellett, hogy a hitelhez nem szükséges tárgyi fedezet. A piacon egyedülálló és rendkívüli a hitelkérelem elbírálásának ideje, mely - minden szükséges dokumentáció rendelkezésre állása esetén, és az ügyfél besorolása után - mindösszesen 1 nap! Újdonság, hogy a pénzintézet-váltás sem feltétel a hitel igényléséhez, ami megkönnyíti az igénylő vállalkozások helyzetét. Szintén könnyebbség, hogy a hitelbírálati díj 0%.

"A német teszt eredménye a Commerzbank magas színvonalú, professzionális tanácsadási szolgáltatását igazolja." - fogalmaz Oliver Sipeer, a Commerzbank zRt. vezérigazgatója. "A Commerzbank a csábító marketingajánlatok dömpingjében igyekszik valódi segítséget, ténylegesen tartható ajánlatokat tenni." - fűzi hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását