2024. április 29. - Péter

Somlón Somlóval

Somlóval a Somlóért elnevezéssel rendezik meg idén szeptember 13-14. között a Somlói Napokat; az elnevezés arra utal, hogy a Somló-hegyen tartandó háromnapos fesztivál díszvendége Somló Tamás lesz, a legendás LGT együttes frontembere, a Somlói Borlovagren
2008. augusztus 25. hétfő 16:37 - Hírextra
A rendezvénysorozat lényegében már szeptember 12-én este megkezdődik, ugyanis Devecserben közgyűlést tart a borút egyesület, a borlovagrend pedig nagygyűlést rendez; itt adják át ünnepi műsor keretében a Somlóért kitüntetéseket és borlovagokat is avatnak.

A Somlói Napok nyitánya és fő attrakciója azonban a szeptember 13-i, délelőtti szüreti felvonulás lesz Somlóvásárhely főterétől a hegy lábánál lévő nagyrétig, illetőleg a Hegykapu vendéglőig; a menetet a somlói borlovagok, a meghívott borlovagrendek képviselői és a 2006-os Somló szépe szépségverseny döntősei vezetik, az ajkai bányász fúvósok zenéjére - ismertette Győr Sándor.

A nagyrét színpadán adják át a 2008. év somlói borosgazdája címet, kihirdetik a reggel óta tartó főzőverseny, továbbá a borverseny eredményét, díjakat adnak át, majd kulturális műsorok következnek - tájékoztatott a szervezők képviselője, megjegyezve, hogy hagyományőrző lovasbemutatót is láthatnak az érdeklődők.

Veszprém megye napilapja, a Napló közönségműsort szervez és vetélkedőt rendez; borral, borászattal és az újsággal kapcsolatos kérdésekre kell majd válaszolniuk a vetélkedő résztvevőinek. Ezt a Napló és az Unikum Rendezőiroda ajándékműsora követi.

A nap programjában szerepel operettgála és a Nem csak a húszéveseké a világ című nosztalgiaműsor is, a minden bizonnyal nagy tömeget vonzó, fő műsorszám azonban Somló Tamás esti fellépése, koncertje lesz - mondta Győr Sándor.

Szeptember 14-én, vasárnap rendezik meg a Somló-hegyi csúcsfutást, a családi kalandtúrát, ismét lesz lovasbemutató, fúvósok fellépése, a Fláre Beás együttes műsora, néptáncegyüttesek előadása, koncertet ad a Magyar Légierő Zenekara is, s ezen a napon is rendez vetélkedőt a megyei napilap.

A szentendrei amatőr színjátszók előadják Shakespeare Szentivánéji álom című darabját, ezután a Faterock együttes lép fel, majd Vesztergám Miklós, somlói borlovag tárogatóművész műsora zárja a kétnapos programot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását