2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Lecsóval és vakaróval - együtt a faluért Szalonnán

Közösen ünnepelték augusztus 20-át a Borsod megyei Szalonnán romák és nem romák, a mintegy ezerfős településen lecsóval és vakaróval kínálták a vendégeket.
2008. augusztus 21. csütörtök 18:27 - Hírextra
Horváth Zsolt önkormányzati képviselő, a rendezvény szervezője az MTI-nek csütörtökön azt mondta: ez volt az első ilyen típusú esemény a faluban, és hatalmas sikert aratott. Két üstnyi lecsót készítettek és körülbelül 400 adagnyi vakarót sütöttek.

"És hogy mi is az a vakaró?" - tette fel Horváth Zsolt.
Egy hagyományos cigány étel: kenyér, amely a pitához hasonlít. A recept fő alkotói pedig liszt, "pezsgő", azaz szódabikarbóna, illetve aludttej. Olcsó és finom, minden vendégnek nagyon ízlett - számolt be a részletekről a szervező.

Azt is elmondta, hogy az 1086 fős lélekszámú borsodi kis falu egyike az ország leghátrányosabb helyzetű településeinek, ahol nehéz sorsú emberek élnek. A rendezvénnyel egy kis vidámságot vittek a község mindennapjaiba, meghívták a nem roma származású lakosságot és együtt ünnepeltek.

"Mi, szalonnai romák, szeretnénk békében és nyugalomban együtt élni és dolgozni nem roma polgártársainkkal" - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását