2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nemzetközi Gospel Fesztivál

Augusztus utolsó szombatján rendezik meg nyolcadik alkalommal a Nemzetközi Gospel Fesztivált a Pest megyei Solymáron, ahol minden eddiginél népesebb szereplőgárda sorakozik fel - közölte Jeney Erzsébet pénteken az MTI-vel.
2008. augusztus 22. péntek 14:14 - Hírextra
A rendezvény szervezője elmondta, hogy a helyi sportcentrum szabadtéri színpadán összesen 13 hazai és külföldi együttes lép majd fel. Az esemény sztárvendége a holland The More Gospel és Karen Caroll amerikai gospelénekesnő lesz, aki showműsort ad majd.

Most először hallhatja a közönség a német Heilige Familie Kirche Gospel Kórust, amely Innsbruckból látogat ide. Kárpátaljáról hívták meg a nehéz sorsú fiatalokat felkaroló Tapolcsányi Pax Vobis Gyerekkórust, és az idén is fellép a 11 éves, különleges hangú "csodaénekes", Lumen Christi - tette hozzá.

Utalt rá, hogy a fekete gospelzene a múlt század elején az amerikai nagyvárosok afroamerikaiak által lakott kerületeinek templomaiban kialakult vallásos dalforma.

"A gospelzenészek a szív és a lélek egyetemes nyelvén énekelnek". A dallamos rock, a blues, a latin zene és a kórusmuzsika mind felhangzik benne. Az egész világon mind népszerűbbé válik és Magyarországon is sorra alakulnak új gospelegyüttesek, zenéjükben gyakran a magyar népzenei motívumok is helyet kapnak - hívta fel rá a figyelmet Jeney Erzsébet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását