2024. április 26. - Ervin

Csapnivaló a törvénytervezet

Kidolgozottságában csapnivaló, tartalmát tekintve pedig a balatoni idegenforgalom szempontjából hátrányos terveket tartalmaz, ezért határozottan tiltakozunk ellene - fogalmazta meg a turizmusról szóló törvénytervezetről alkotott álláspontját Balázs Árpád,
2007. december 7. péntek 21:31 - Hírextra

A turizmusról szóló törvénytervezet társadalmi vitájában fontos szereplőnek számító balatoni önkormányzatok összegezték a tervezettel kapcsolatos kifogásaikat és továbbították a Balatoni Fejlesztési Tanácsnak. A legerélyesebben az ellen tiltakoznak, hogy az eddigi nyolc turisztikai régiót hétre csökkentsék "a legfontosabb turisztikai régió, a Balaton vidékének feldarabolásával" - áll a levelükben.

Az önkormányzatok tiltakoznak egyebek közt azon elképzelések ellen is, amely álláspontjuk szerint az eddigi idegenforgalmi támogatásuk elvonását, központosítását jelentené.

A BSZ ülésen szó esett arról is, hogy a jövő nyári szezonban a strandok minősítésére meghirdetik ismét a Kékhullám Zászló elnyerési lehetőségét, amely feltétel rendszere közelíteni fog az európai, hasonló célokat szolgáló Kék Zászlóéhoz. A balatoniak 2009 nyarától szeretnének a nemzetközi minősítő rendszerbe bekapcsolódni, bízva annak nagyobb reklámértékében. "Ha a jövőben is építeni akarunk a fürdőturizmusra, a balatoni strandok legalább harmadának meg kell szereznie ezt a minősítést" - fogalmazott Balázs Árpád, aki szerint az európai feltételeknek való megfeleléshez több fejlesztésre is szükség lesz, egyebek közt a parkolókkal-, a beléptető rendszerekkel, vagy a higiéniával kapcsolatos elvárások miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását