2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jobbik: legyen a nemzeti összetartozás jelképe a történelmi Magyarország címere

A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Jobbik a parlamenti emlékülés részvevőinek a történelmi Magyarország címerét ajándékozza aranyozott kitűző formájában, hogy az a nemzeti összetartozás jelképe legyen - közölte az MTI-vel csütörtökön Novák Előd, a Jobbik alelnöke.
2010. június 3. csütörtök 09:27 - HírExtra
Az ellenzéki politikus közleménye szerint ennek viselésére kéri a Jobbik azokat is, akik június 4-én a Szent István Bazilikától a Sas utcán keresztül a Szabadság térre vonulnak közösen, hogy az ereklyés országzászló visszaállítását követeljék. A párt hazugságnak tartja, hogy az MSZP a felszólalási lehetőség hiánya miatt nem vesz részt a trianoni békediktátum 90. évfordulóján sorra kerülő emlékülésen.

"Hiszen annak előzménye, hogy a Jobbik politikai vitanapot kezdeményezett a témában június 4-ére, azt azonban nem támogatta egyetlen szocialista képviselő sem. Világos tehát, hogy csak arról van szó: a magyarellenességben korábban élen járó SZDSZ szerepére tör az MSZP" - olvasható a kommünikében, amelyben a Jobbik rögzíti azt is: reméli, hogy "hasonló sorsra is jutnak a hungarofóbok".

A Jobbik történelmi sikernek értékeli, hogy – a Jobbik április 26-án bejelentett terveinek megfelelően – augusztus 20-án lép hatályba a magyar állampolgárság megadása "elszakított honfitársainknak", és 2010. június 4-én kerül bevezetésre a Trianon-emléknap.

"Bár még május 17-én is úgy reagált Semjén Zsolt a békediktátummal kapcsolatos politikai vitanap Jobbik általi kezdeményezésére, hogy a javaslat Robert Fico érdekeit szolgálja, de két nappal később ő maga terjesztette elő a június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává nyilvánító törvényjavaslatot. Bár a Jobbik korábban benyújtott, hasonló javaslatát nem is tűzték napirendre, Fidesz-színekben mégis megvalósulhatott e hazafias intézkedés" - teszi hozzá Novák Előd. Utal arra, hogy 20 éve a Fidesz még demonstratívan kivonult az ülésteremből, amikor a békediktátumra egyperces néma felállással emlékezett az Országgyűlés, a Fidesz első kormányzása alatt pedig semmilyen megemlékezés nem volt.

Bízunk benne, hogy a jövőben állami kitüntetések, emlékbélyeg és más méltó elemek is kísérik az évfordulót - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását