2024. május 3. - Tímea, Irma

Elmarad a Bob Marley koncert

Törölték az idei Bob Marley születésnapi koncertet Jamaicában, ugyanis az elmúlt években rendszeresen csendháborításba torkolló rendezvényre idén nem adtak engedélyt a hatóságok.
2010. február 5. péntek 19:25 - HírExtra
Az 1992 óta létező emlékkoncert eddig minden évben mintegy 3500 reggae-rajongó turistát vonzott Jamaica Negril nevű üdülőhelyére. A helyi lakosoktól érkező panaszok miatt azonban a hatóságok idén nem adtak engedélyt a szervező Clive Pringle-nek a rendezvény megtartására.

A szokásos február 6-i Bob Marley születésnapi buli rendszeresen túllépi a hajnali két órától érvényes csendtilalmat, amelyet a zajcsökkentési törvényben határoztak meg - magyarázta Dezeite Taylor, a rendőrség illetékese. A tavaly 560 dollárra (112 ezer forint) megbírságolt Pringle állítólag már fellebbezett az idei határozat ellen, ám nem tartja valószínűnek, hogy a koncert meg lesz tartva.

Edmund Bartlett turisztikai miniszter nemrég már kérvényezte a zajcsökkentési törvény megváltoztatását annak érdekében, hogy a turisták körében népszerű rendezvényekre más időkorlátok legyenek érvényesek. A reggaezene legendájának születésnapját szerte a világon, így Londonban, Hawaiin és Miamiban is ünneplik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását