2024. április 27. - Zita

"Nem a könyvelők, a fideszesek lopnak"

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint nincs szükség újabb közpénzügyi hatóságra, mert azzal csak egy újabb vállalkozói kört tesznek függővé.
2016. január 28. csütörtök 12:09 - HírExtra

    A hatóság létrehozása ellen felszólaló pártelnök, Szigetvári Viktor csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Magyarországon nem a könyvelők, hanem a fideszesek lopnak, az új hivatal pedig a nemzeti dohányboltok után a nemzeti adótanácsadók rendszerének előkészítését jelenti.

    A könyvelői piac jelenleg is számos ponton ellenőrizhető, ha egy adótanácsadó adócsalásban segédkezik, az ellen az állam most is fel tud lépni - jelentette ki.

    Az adótanácsadói piacon jól működik a verseny, a kormánynak pedig sok más eszköze is lenne arra, hogy felvegye a harcot a korrupcióval szemben - közölte. Hangsúlyozta, hogy az Együtt szerint inkább erősebb bejelentő-védelemre, az "ügyészi klikk" felszámolására és a közérdekű adatok átláthatóságára van szükség.

    A Magyar Idők számolt be arról, hogy értesüléseik szerint célegyenesbe fordultak az új közpénzügyi hatóság kialakításának kormányzati munkálatai. A szervezet a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzéséért felelhet - írják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását