2024. május 8. - Mihály
A YouTube-on tegnap megjelent, állítólag törvénytelen MSZP-s adatbázisról szóló videóval kapcsolatban Szigetvári Viktor kampányigazgató péntek délelőtt kijelentette, hogy a szocialisták teljesen legális úton jutottak hozzá az adatokhoz.
2010. április 9. péntek 14:59 - Iván Márton
Hamis az MSZP-videó?

A tegnap kiszivárogott "MSZP-s videó" szerint a listán szereplő n\a megjelöléssel ellátott személyek és adataik Fideszes képviselők, szimpatizánsok és hozzátartozóik adatai. Ezzel szemben Szigetvári rámutatott, hogy a fenti megjelöléssel ellátott személyek azon szavazók, akikhez nem lehetett szavazókört – mivel a szavazóköröket minden választáskor némileg átalakítják - rendelni, vagy egyéb adat miatt nem beazonosíthatók.

Szigetvári elmondta, hogy az MSZP adatbázisa kizárólag legális forrásból származik, telefontársaságoktól vásárolt adatbázisok és az Országos Választási Iroda választói névjegyzéke alapján készült.

Ezen kívül, ahogy azt Szigetvári Viktor mondta, a párt rendelkezik egy ún. támogatói adatbázissal is, melyet a megkeresett állampolgárok hozzájárulásával állítottak össze. Ezt az adatbázist használják a szocialista aktivisták a kopogtatócédulák gyűjtésénél.

Ám ahogyan azt Szigetvári Viktor kiemelte, a párt adatgyűjtése és adatkezelése a jogi normáknak megfelelően történt az adatvédelmi biztossal egyeztetve és együttműködésben.

A kampányigazgató elmondta, hogy a YouTube-on megjelent videóval kapcsolatban már folyik a belső vizsgálat a szocialistáknál. Annyit előzetesen már elárult, hogy az elkövető fedett IP címről legálisan – vagyis valamely szocialista aktivista kódjával - lépett be a párt adatbázisába, valószínűleg április 7-én. A felvételeken közöltekkel kapcsolatban elmondta, hogy amit az eltorzított hang állít, arra semmilyen valós bizonyítékot nem mutat a felvételen, így egyszerűen hazugságról, szándékos csúsztatásról van szó.

Nem Kubatovról szól a történet, hanem a Fideszről?


Lendvai Ildikó MSZP pártelnök Jókai utcai pártszékházban tartott sajtótájékoztatón a mostani választási kampányt „minden eddiginél csendesebbnek, ám minden eddiginél antidemokratikusabbnak” nevezte. A Fideszre utalva többször megismételte a közismert szólást a helyzetre alkalmazva: „Embert barátjáról, pártot kampányáról”.

A szocialista pártelnök a kiszivárogtatással kapcsolatban kiemelte, hogy a háttérben nem egy ember áll. Valójában az ügy mögött a Fidesz bűnszövetkezete van és személyesen Orbán Viktort terheli a felelősség. Lendvai rámutatott, hogy „Orbán Viktor megrendelése és tudta nélkül senki sem vetemedett volna erre. Az elnökasszony szerint egy ilyen helyzetben Orbán Viktornak két jó válasza lehetett volna: az egyik, hogy nem Kubatov hangja szerepel a felvételen, a másik, hogy igen Kubatov az és elnézést kér, majd eltávolítja pozíciójából. Ehelyett 48 órája nem történt semmi, nem merik tagadni a történteket és Kubatov Gábor a „Fidesz menedékjogát élvezi”.

Lendvai Ildikó a sajtótájékoztatón aláírta a Fidesz elleni ügyészségi feljelentés szövegét is, melyet a pécsi időközi választáson tapasztalt Fideszes „álszórólapozás” és „ál-kampánycsendsértés” miatt kívánnak megtenni a szocialisták.

A pártelnök azt is hozzátette, hogy az MSZP által működtetett demokratikus forródrótra nap, mint nap érkeznek a Fidesz által elkövetett visszásságokról szóló bejelentések.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását