2024. április 26. - Ervin

Csak a köz javára

Az egri önkormányzat kezdeményezi az államkincstárnál az egri vár bejáratánál található, egyfajta fogadóépületként funkcionáló, jelenleg lakatlan ingatlan átvételét; ebben a Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezetet kívánják elhelyezni, a pincében pedig a helyi borkultúrát bemutató kiállítás kapna helyet - tájékoztatta a polgármesteri hivatal médiareferense szerdán az MTI-t.
2013. február 13. szerda 13:17 - HírExtra
Zentai László közölte: Eger önkormányzata arra törekszik, hogy minél több városi feladatot állami ingatlanok tulajdonba vételével lásson el. Erre jó példa, hogy az állam által átadott laktanyában kap helyet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tankerületi központja - tette hozzá.

Elmondta: az egykori honvédségi épületek egy tavaly júniusban megkötött megállapodás alapján kerültek városi tulajdonba. Mindez lehetőséget ad arra, hogy az egykori honvédségi gyengélkedő emeletén helyezzék el a tankerületi irodákat, a földszintet pedig a tervek szerint a város bérlakásprogramjának keretében hasznosítanák.

A korábbi katonai konyhát közétkeztetési feladatok ellátására hasznosítják, és az épületben helyeznek el egy az iskolák karbantartását ellátó műhelyt is.

Az önkormányzat legkésőbb 2014. december 31-ig végrehajtja a kötelező funkciók megvalósításából eredő feladatait - közölte Zentai László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását