2018. június 22. - Paulina

Magyar diákok ötletei a Wall Streeten

Mobil biomasszasüzem, közösségi innovációs jukebox és egy különleges higiéniai megoldás: ez a három magyar ötlet indul a Kairos Society ötven legjobb diákvállalkozását bemutató versenyén.
2012. február 2. csütörtök 16:18 - HírExtra
A New York-i tőzsdén bemutatkozó ötven vállalkozás közül a három legéletképesebb innováció alkotói különleges lehetőséget kapnak projektjeik megvalósítására - foglalja össze a Kairos Hungary közleménye.

Idén a magyar indulók között Király Annamária és Tóth Krisztián, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatóinak mobil biomasszaüzeme és nagy hatékonyságú napkollektorötlete versenyez, valamint Huszár Gerzson, a Gábor Dénes Főiskola (GDF) közösségi innovációs jukeboxa és Róna Péter, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) diákjának az egészségügyi dolgozók kézmosási hatékonyságát javító egyedi megoldása szerepel, amely csökkentené a kórházi fertőzések terjedését.

A Kairos Society évente megrendezett New York-i csúcstalálkozóján a diákok találmányait és projektjeit a Wall Street-i tőzsde épületében állítják ki a világ 150 elismert vezetőjének, 350 "top vállalkozójának" és a világsajtó vezető képviselőinek.

A legjobb ötven találmány közé olyan munkákat választanak be, amelyek az egészségügyben, a megújuló energiaforrások szakágában, az oktatásban, a műszaki tudományok területén és a kereskedelemben szolgálnak újszerű megoldásokkal, és világszinten segíthetik elő a gazdasági fejlődést.

Magyarország fiatal feltalálói 2010-ben vettek részt első alkalommal a Kairos Society New York-i csúcstalálkozóján. Ekkor Weszl Miklós innovációja aratta a legnagyobb sikert: az ő ötlete alapján vált lehetségessé a csontpótlás őssejtek segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását