2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Feltalálták a hordozható házat

Harminc centiméteres, vékony alumíniumrudakból összecsavarozható, hordozható házat talált fel egy argentin férfi - egyelőre csak papíron.
2009. szeptember 29. kedd 07:00 - HírExtra
A közgazdásznak tanult, 46 éves Matias Konstandt az új technológiát alkalmazva már nyolc évvel ezelőtt épített magának egy 300 négyzetméteres házat Buenos Aires egyik elővárosában.

A 16 ezer alumíniumcsőből összetákolt építmény külső borítását nagyrészt cement és mész keverékével levakolt habszivacs és falapok alkotják. Néhány helyen azonban csak üvegfal határolja a belső teret, bepillantást nyújtva a ház vázszerkezetébe. Konstandt házában az ágyak, a konyhaasztal, sőt még a fürdőkád is részben alumíniumcsövekből épült.

A technológia legnagyobb előnye, hogy az alumíniumcsövek rendkívül könnyűek - mindössze négy kilogramm jut egy négyzetméter beépített területre -, és hogy a házat szinte gyerekjáték felhúzni. Az építmény ezenkívül tűz- és földrengésbiztos is.

"Ezt a házat persze még senki nem viheti magával" - ismeri el a feltaláló, aki azt mondja, először egy nagy házzal akarta kikísérletezni a technológiát. "A kis, hordozható verzió még csak papíron létezik, de egy prototípus már nem várat sokat magára". Az argentin férfi tervei szerint a hordozható ház ha egy hátizsákban nem is, egy autóban biztosan el fog férni.

A lakóautó-gyártóknak azonban úgy tűnik, egyelőre nem kell aggódniuk: a hordozható házban ugyanis, szemben a lakóautóval, nem lesz konyha és fürdő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2009. szeptember 29. 11:00
#1 - "AUTÓLAKÓ-lakóautó" bakival... ;-P | 2009. szeptember 29. 10:49

Beolvasták e kis hírt - ha nem is pont innen, de ezt. Itt:

Tags: Google falle " MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva... ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását