2024. május 13. - Szervác, Imola

Pénzt kér Pest megye az étkeztetéshez

Azonnali segítséget kér a meleg-étkeztetés fenntartására a Pest Megyei Önkormányzat.
2011. március 10. csütörtök 14:45 - HírExtra
Azonnali segítséget kér a meleg-étkeztetés fenntartására a Pest Megyei Önkormányzat. Korábbi beszállítója, a Hungast Kft.csak péntekig szolgálja ki a megyei iskolákat, később pedig a szociális intézmények ellátását is felfüggeszti – az önkormányzat jelentős tartozásaira hivatkozva. A hivatal állami támogatásra is pályázik.

Monoron és Szentendrén már van olyan iskola, ahol csütörtökön nem szolgáltak fel meleg ebédet; 16 önkormányzati intézményben még péntekig, illetve a hosszú hétvége után is lesz meleg étel a menzán – utána azonban más beszállítók után kell néznie a fenntartónak. Az önkormányzatot eddig a Hungast látta el, a hivatal azonban nem tudta finanszírozni a szolgáltatást -összesen 600 millió forintos lejárt tartozást halmozott fel így, további 150 milliót pedig jelenleg is próbálnak behajtani rajta. Az önkormányzat helyzetét nehezíti, hogy más cégeknek is tartozik, és nem mindig tudja állni a béren kívüli juttatásokat sem.

A közrádió értesülései szerint az intézménynek évek óta nincs saját bevétele, büdzséjéből viszont 8 milliárd forint hiányzik, és jelentős összegeket vontak el az ellátási területről is; az étkeztetésre szánt állami normatíva a tényleges kiadások 40-60 százalékát fedezi, a többit az önkormányzat pótolta ki valahogy – eddig.

A Pest Megyei Önkormányzat pályázat útján próbál más állami forrásokhoz hozzájutni – azonban azonnali támogatásra is szüksége lenne. A Hungast március 12-étől már a szociális intézetekbe sem visz meleg ételt, a tartozásra hivatkozva.

Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását