2024. április 28. - Valéria

Farkas Flórián és a takarítás

Újabb hiányosságokra és bűncselekmény gyanújára derült fény az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) hivatali átvétele során, ezért Farkas Flórián, a roma érdekképviseleti szervezet elnöke ismét büntetőfeljelentést kezdeményez.
2011. február 26. szombat 15:20 - HírExtra
Az ORÖ elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos szombaton, miközben önkéntes munkában a szervezet elnökségi tagjaival és képviselőivel szervezet Dohány utcai székházát takarították, újságíróknak azt mondta: az elmúlt három hét során újabb hiányosságokra derült fény, ezért a jövő héten újabb büntetőfeljelentést kezdeményez ismeretlen tettes ellen.

Farkas Flórián a részletekről még nem kívánt nyilatkozni. Az MTI kérdésére mindössze annyit mondott: a hiányosságokat az előző vezetés gazdálkodásában tárták fel. Farkas Flóriánt, a január 9-i kisebbségi választásokon győztes Lungo Drom vezetőjét - aki 1995 és 2002 között, két cikluson át már vezette az országos önkormányzatot - január 20-i alakuló ülésén választotta elnökké a kisebbségi szervezet, amely első közgyűlésén cigányról romára változatta nevét.

Az önkormányzat hivatalát, mint azt a megbízott hivatalvezető elmondta, nagy hiányosságokkal február elsején vették át. Dobóvári Ildikó közlése szerint a korábbi elnök, Kolompár Orbán kijelentésével ellentétben nem 168 millió forint készpénzt, hanem 113 millió forint adósságot örököltek. A megbízott hivatalvezető szombaton újságíróknak azt mondta, időközben újabb 100 millió forintot keresnek, amely az egykori Gyömrői úti művelődési házuk eladásából származik, és a pénzt - amelyet elkülönítve kellett volna kezelni, és csak meghatározott célra lehetet volna fordítani - a fellelhető iratok szerint másra költhették.

Farkas Flórián február 11-én, miközben Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárra sajtóbejárást tartott az ORÖ Dohány utcai épületében, újságíróknak azt mondta: a székház állapota, valamint az átadás-átvételkor feltárt hiányosságok miatt büntetőfeljelentést tett. Szombaton az ORÖ elnökének vezetésével a kisebbségi képviselők önkéntes munkában takarítást végeztek az épületben: a pincéből és a padlásról kipakolták az ott felhalmozott iratokat, szemetet, valamint a szervezet által korábban üzemeltetett balatonlellei táborból származó eszközöket és felszereléseket, amelyeket a poros pincében tároltak.

Farkas az MTI-nek azt mondta: az önkéntes év keretében "a szó szoros és átvitt értelmében is" példát szeretnének mutatni cigánynak és nem cigányak egyaránt, hogy otthon, saját környezetükben is végezzenek takarítást, tegyenek rendet saját házuk táján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását