2024. április 29. - Péter

Orbán a "Face-en" üzent

A kormányfő szerint az előző korszak veszedelmes öröksége Magyarország "irtózatos államadóssága", amelyet már az idei évben minden eszközzel le kell csökkenteni.
2011. február 24. csütörtök 18:42 - HírExtra
Orbán Viktor a Facebookon közzétett csütörtöki bejegyzésében azt írta: "hadat üzenünk az államadósságnak". A miniszterelnök a munkahely és a megélhetés témakörében neki feltett kérdésekre úgy válaszolt: a magyar gazdaság talpra állításának, az új munkahelyek teremtésének legfőbb akadálya ma az "irtózatos államadósság", amely az előző korszak veszedelmes öröksége. "Olyan, mintha egy legyengült, térdre roskadt embernek úgy kéne fölállni a földről, hogy egy félmázsás cementes zsákot is a vállára tesznek" - fogalmazott.

Kifejtette: több mint kétezer milliárd forintot kell csak idén a hitelek törlesztésére költenünk, "amiből egyébként új munkahelyeket hozhatnánk létre". Ezért Magyarország államadósságát szerinte már az idei évben minden eszközzel le kell csökkenteni.

Orbán Viktor szerint a több munkahely és a gazdasági növekedés hozza el a magasabb béreket és a jobb munkafeltételeket is. Új munkahelyeket pedig elsősorban a hazai kis- és középvállalkozások tudnak teremteni, hiszen ma is ők adnak munkát a legtöbb embernek. Ezért indították el - folytatta - az Új Széchenyi Tervet, amely a magyar vállalkozásokat erősíti, és így a munkahelyteremtés motorja lesz. Ugyanezt a célt szolgálja az adócsökkentés, az alacsony társasági adó és jövedelemadó bevezetése, számos kisadó eltörlése, az adózás egészének egyszerűsítse - sorolta.

"Mindenkit vissza akarunk hozni a legális munka világába, aki munkaképes" - jelentette ki, hozzátéve, hogy az alacsonyabb képzettségűek vagy szakképzetlenek számára az új közmunkaprogramok jelentik majd a munkába állás lehetőségét. Továbbra is várják azokat a nagy világcégeket, amelyek a legfejlettebb technológiákat akarják Magyarországra hozni. Hamarosan elindul a gyártás a kecskeméti Mercedes-gyárban, és a győri Audi-gyár bővítése nyomán is több ezer új munkahely jön majd létre - emlékeztetett.

A cél az, hogy a Magyarországra települő nemzetközi nagyvállalatok magyar alvállalkozókkal, magyar beszállítókkal dolgozzanak - írta, hozzáfűzve: a közmunkaprogramok, az Új Széchenyi Terv, a duális szakképzés bevezetésétől azt várják, hogy mozgásba hozzák a gazdaságot, és így 2014-ig fokozatosan elérhetővé válik 300 ezer új munkahely megteremtése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását