2024. április 28. - Valéria

Újra dübörög a Parlament

Hétfőn elkezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. Már az első nap is felhőtlen vidámságot lopott minden olyan honpolgár életébe, aki vevő az effajta humorra. A java pedig még hátra van.
2011. február 18. péntek 10:42 - Tóbiás Gábor
Orbán Viktor rögtön azzal kezdte, hogy „velünk (azaz a Fidesz-KDNP kormánnyal) nem fogják feltörölni a padlót.” Majd aztán felmosott az MSZP-vel, mégpedig igen alaposan.

Kemény verbális pofont kapott Mesterházy Attila a miniszterelnöktől. Orbán csípőből verte vissza az MSZP frakcióvezetőjének bírálatát. Egyáltalán nem volt nehéz dolga a miniszterelnöknek, hiszen az MSZP állítólagos baloldaliságát sutba dobva védi a multikat, a magánnyugdíj - pénztárakat, és preferálja az IMF-el való cimborálást.

Ezek mind-mind olyan ziccert jelentettek az államfőnek, amit egyszerűen nem lehetett kihagyni. Orbán pedig csatárhoz méltóan kegyetlenül kihasználta a helyzetet. Bónuszként pedig még az államadósság kártyát is kijátszotta, ezzel már-már a politikai bunkóság határát súrolva ("Ember, érti?!" - személyeskedett Orbán), de porig alázta az egész MSZP frakciót, Mesterházyval az élen.



Gárdista öltözetet nyomokban tartalmaz

A Jobbiknál láthatóan úgy döntöttek a téli szünet alatt, hogy ideje bekeményíteni kicsit, elvégre ők afféle radikális jobboldaliak. Ezért Vona Gábor gárdista jellegű mellényben cigányozott egy sort, megfűszerezve egy kis hazaárulózással.

Az MSZP pedig újra lökött egyet a Jobbik szekerén azzal, hogy rendőrt hívtak a Parlamentbe, hogy Vonával csináljanak valamit. Csakhogy a parlamentbe nem mehet rendőr, a kormányőröknek is élni kell valamiből…

A Jobbik elérte a célját, ismét róluk beszélt mindenki. Ennél jobb reklám nem is kell.

Úri mulatság

Ilyen erős kezdés után szinte törvényszerű volt, hogy kedden már Prónay-ik és Héjjasok lepjék el a magyar ugart, hogy aztán Kun Béla is felbukkanjon a múlt ködéből. (Már csak a Lenin-fiúk hiányoztak a sorból.)

Érthetetlen, hogy a tisztelt képviselő urak miért példálóznak folyamatosan ezekkel az emberekkel ilyen hevesen. Ráadásul a 2006-os őszi zavargásokkal egy kontextusban. Mintha bármilyen párhuzam is lenne a Tanácsköztársaság, a vörös és fehérterror és az „elkúrtuk időszak” között.



Hovatovább 2011-ben fehér és vörös terrort emlegetni, hasonlítani, párhuzamot vonni nem más, mint puszta anakronizmus. Abból is legrosszabb fajta. Történelemből elégtelen.

A harmadik napon csupán az volt feltűnő, hogy képviselőink egyre kevesebben vannak a Parlamentben. Hol van már a hétfői lelkesedés! Sehol egy Prónay vagy akár Héjjas, esetleg egy szolid fasisztázás. (Ennél már csak Schiffer képviselő úr kialvatlansága aggasztóbb.)

Hamarosan pedig maga Gyurcsány Ferenc értékeli az évet. Roppant vidám napoknak nézünk elébe.

Ki is volt Prónay Pál?
Budapesten a Ludovika Akadémián végzett, az I. világháborúban a Jászkun Huszárezredben szolgált és mint százados szerelt le. A Tanácsköztársaság kikiáltása után, Szegeden 1919. júniusban leszerelt tisztekből és altisztekből különítményt szervezett, amely együttműködött Horthy Nemzeti Hadseregével.

A Tanácsköztársaság bukása után különítményesei – a Szamuely Tibor vezette Lenin-fiúk által elkövetett gyilkosságok „megbosszulásának” ürügyén – számos atrocitást követtek el. Prónay Pál döntő szerepet játszott a nyugat-magyarországi felkelés kirobbantásában. A felkelés során a magyar irreguláris alakulatok, megakadályozták az osztrák rendőr és csendőralakulatok bevonulását a Magyarország által a trianoni döntés által kiürített Sopronba és az elcsatoltnak ítélt határterületre, majd az 1921. október 4-ére összehívott nemzetgyűlésen kikiáltották a független Lajtabánságot, melynek vezetőjévé megválasztották Prónayt „lajtai bán” címmel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ezüstös aranyér
2011. február 25. 13:59
Te valami frusztrált magyartanár vagy?
sugargirl27
2011. február 19. 18:55
:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Látom mindent tudsz, csak épp írni nem. Sebaj, segítek.

Szerinted: "Fidesz-KDNP kormánnyal"
Valójában: Fidesz-KDNP-kormánnyal.

Szerinted: "IMF-el való cimborálást."
Valójában: IMF-fel való cimborálást.

Szerinted: "magánnyugdíj - pénztárakat" (gondolom kötőjelezni akartál, mert gondolatjelezni annál is nagyobb hülyeség itt, meg eleve, te és a gondolatjel? Ugyan már!)
Valójában: magánnyugdíjpénztárakat (ellenben kötőjelezünk ekkor: magánnyugdíj-pénztári!!!)

Szerinted: "államadósság kártyát"
Valójában: államadósság-kártyát

Szerinted: "MSZP frakciót"
Valójában: MSZP-frakció

Szerinted: "Prónay-ik". Ezt meg nem fejtem...

Illetve át kéne gondolni, hogy most vörösterror, vörös terror, fehérterror, fehér terror? Hol egybe, hol külön, nem szerencsés, na.

És a cikk vége pedig véletlenül pont teljesen azonos a Wikipédia egyik szócikkével. Nahát!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%B3nay_P%C3%A1l
Nem kéne odaírni, vagy ilyesmi, hm?

Egyébként a helyesírást leszámítva maga a cikk is teljesen szar.
Paddington
2011. február 18. 15:11
Örülök,hogy a cikkirónak tettszenek az ország házában elhangzottak/már,ami a vidámságot illeti/nekem inkább sirni lenne kedvem.Erőtlen,felkészületlen ellenzék,az igazi átfogó reformokkal,konkrét gazdasági intézkedésekkel adós kormány.S közben azon megy a disputa,hogy ki,kivel töröli fel a padlót..
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását