2024. május 16. - Mózes, Botond

Schmitt és Orbán - miről beszélnek?

Schmitt Pál köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt szerdán délután a Sándor-palotában, hogy az alkotmányozás folyamatáról egyeztessen - mondta a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője.
2011. február 23. szerda 09:59 - HírExtra
Kiss Norbert úgy fogalmazott: az államfő megkülönböztetett figyelemmel kíséri az alkotmányozási folyamatot, így nemcsak a politikai pártokkal, hanem magával a kormány vezetőjével is szeretne erről konzultálni. Mint mondta, a konzultáció nem ér véget, hiszen az államfő szeretne még találkozni az Alkotmánybíróság elnökével, valamint az országjárás során magukkal az állampolgárokkal is széles körben egyeztetni kíván.

A hivatalvezető kérdésre válaszolva közölte: Schmitt Pál az új alkotmányról szóló széles körű konzultáció után - a folyamat lezárásaként - készít egy összegzést, és vagy az Országgyűlésben, vagy pedig más formában, de elmondja az elképzeléseit.

Az államfő és a miniszterelnök találkozása után a KEH közleményt ad ki - mondta Kiss Norbert.

Az államfő február 11-én hívta konzultációra a parlamenti pátok képviselőit, hogy az alkotmányozás folyamatáról egyeztessen velük. Mint az egyeztetések után Schmitt Pál az MTI-nek elmondta, a pártok alkotmánykoncepcióinak mindegyike tartalmaz fontos és értékes elemeket.

A február 11-i a találkozón Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a siófoki kormányülés miatt nem tudott részt venni, őt február 14-én fogadta az államfő.

Az alkotmánykoncepcióról szóló határozati javaslat parlamenti vitájában az ellenzéki frakciók közül csak a Jobbik vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását