2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Forradalmi győzelem a francia válogatott ellen!

Elképzeltük, hogy mi lett volna, ha Orbán Viktor a politikusi pálya helyett inkább a labdarúgást választja. Súlyos fikció alant.
2010. október 27. szerda 14:19 - Tóbiás Gábor
Orbán Viktor meccs utáni nyilatkozata
Tisztelt hölgyeim és uraim! Kedves barátaim, választópolgárok! Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ennyi idősen még válogatott lehetek. A Felcsútban is már csak kedvtelésből focizok. A kapitány úgy küldött be az utolsó percekre, hogy próbáljam meg minél többet tartani a labdát és lehetőleg rúgjak gólt. Ez hál’ Istennek háromszor is sikerült. Nagyon örülök annak, hogy így sikerült ez a meccs, viszont nem mehetünk el szó nélkül a válogatott egész éves teljesítménye mellet. E nélkül ugyanis nem játszhattunk volna pótselejtezőt. Remélem, hogy ezek után számítanak rám a VB-n is.

A saját teljesítményemet igazán nem lenne helyénvaló dicsérnem, inkább egy ősi dakota közmondást idéznék: „a labda kerek és a pályán minden megtörténhet.”
2009. 11. 19. 19:00
Magyarország – Franciaország 3-2 (0-2)

Világbajnoki pótselejtező, visszavágó (az első meccsen 0-0)

Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 70 000 néző Vezette: Howard Webb
Gól: Henry (6., 11-esből), Toulalan (44.) illetve Orbán (85., 88., 93.)

A fantasztikus győzelem a válogatott veterán csatárának, Orbán Viktornak köszönhető. A 46 éves (!) csatár korát meghazudtoló módon, nem egészen tíz perc alatt padlóra küldte a francia tizenegyet egy klasszikus mesterhármassal. Ezzel Magyarország futballválogatottja húsz év után újra részt vehet labdarúgó világbajnokságon!

Nagyon rosszul kezdődött a meccs: Vanczák kezezését követően, Henry kíméletlenül bevágta a jogos tizenegyest. Ezután masszív mezőnyjáték folyt, viszont a franciák a félidő vége előtt megduplázták az előnyüket, egy kissé szerencsés góllal.

A második félidő is hasonló játékot hozott, viszont ami a játékrész vége felé történt, az már-már a csoda kategóriájába tartozik.

Csoda

A 84. percben szöglethez jutott a magyar válogatott ám még mielőtt Huszti elvégezhette volna, a magyar szövetségi kapitány lecserélte Torghelle Sándort, akit ekkora már teljesen felőröltek a kőkemény francia védők. Helyére állt be Orbán Viktor, akit vészbehívóval válogattak be, mivel Torghellén kívül az összes magyar csatár rosszul lett az edzőtáborban fogyasztott lecsótól.

Ekkor még a döntetlen is álomnak tűnt csupán, a szurkolók egy része már el is indult haza. Viszont egyből szöglet után vissza is fordultak: Huszti élesen benyesett labdáját a Real Madrid egykori ünnepelt sztárja irgalmatlan erővel fejelte a léc alá. (1-2) És ez még csak a kezdet volt!

Pár perccel később pedig nem hitt a szemének egy magyar szurkoló sem: Orbán egyedül, Maradonát idéző módon vitte végig a labdát, hülyét csinálva a komplett francia védelemből, beleértve a kapust is. (2-2) Tombolt a lelátó, zengett-zúgott a „Viktor, Viktor, Viktor.”

Már mindenki a hosszabbítást várta, amikor újabb varázslat következett. Dzsudzsák szélről laposan belőtt labdáját Orbán háttal a kapunak fölpörgette, majd nagyjából tíz méterről ollózva kipókhálózta a jobb felső sarkot! (3-2)

A varázsló

Leírhatatlan volt az öröm, amit ez a gól okozott. Az emberek ölelgették egymást. Voltak, akik sírtak örömükben és még órákig éltették a csapatot, különösen Orbán Viktort.

A meccs után külön gratulált az egész csapatnak Habsburg György is. (Mint az köztudott, Habsburgot a 2006-os forradalom után választotta meg a nép királynak, Gyurcsány Ferenc kivégzését követően.) „A válogatott egész évi teljesítményét is dicséret illeti, azonban a mai meccs egyértelmű hőse Orbán Viktor volt” – mondta Magyarország királya.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását