2024. május 4. - Mónika, Flórián
Az Országgyúlés tavaszi ülésszaka Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött. Aktuális ügyek percről percre.
2011. február 14. hétfő 13:38 - HírExtra
Orbán válaszol

Orbán szerint bírálói nem látják pontosan, hogy mi történik az országban. Kiemelte a magánnyugdíjrendszer előnyeit, valamint azt, hogy egy átfogó nyugdíjrendszer megteremtésének két lépését már lefektették.

A Nemzeti Adó és Vámhivatalt is kiemelte, mely csökkentheti az országunk adósságait. A győri Audi beruházást és az energiapolitikát is az előző ötven nap gyors intézkedéseinek tulajdonította.

Vona Gábor megjegyzéseire reagálva elmondta, hogy az első ciklus a vészhelyzettől való megmentés, a második a stabilitás megalapozása volt, a harmadik ciklus pedig az alkotmányos rendszer megújulása lesz, melynek nagy szerepe van az új alkotmánynak.

A választópolgárokkal történő konzultációkat is kiemelte, mely teljesen más, mint az előző kormány „elitista, akkor is megreformálunk titeket, ha beledöglötök is” reformjai.
Orbán szavait hangos nemtetszés fogadta mikor elmondta, hogy nem rosszabb a közbiztonság mint kilenc hónapja.

Orbán elmondta, hogy nem mindenről ő tehet, ami rossz a világban, utalva arra a kijelentésre, mely összefüggésbe kívánta hozni az egyiptomi eseményekkel.

Az államadósság szempontjából megemlítette, hogy eljön az idő, mikor ki kell fizetni az államadósságot, de nem kevés ország nem tudja majd megtenni ezt. „Kalandorságnak” nevezte azt, hogy hazánk ne egyezzen bele az adósság csökkentésébe.

A „cigányügy” kapcsán elmondta, hogy az európai kultúrkör szerint, felesleges élet még nem született. Felesleges és indokolatlan élet még nincsen.

Schiffer Andrásnak elmondta, hogy szükség van a stabilitási alapra, az ország nyugalmának érdekében.



A médiatörvény kapcsán Orbán ismét elmondta, hogy hazánk önbecsülését mindenképpen megvédik.

A Tesco ügyében elmondta, hogy a tárgyalási pozíciók megalapozása miatt kellett kivetni válságadót. Elmondta, hogy lehet, hogy valakinek mindez nem tetszik, de ez a hatalom világa: sok-sok milliárd forintról van szó. Válságadó, megállapodás, tisztességes adó: ez a megállapodás folyamata.

Orbán kiemelte, hogy a arányos adó lesz, senki nem fog rosszul járni.

Miután minden adandó alkalommal Mesterházy Attila sértegeti személyét, Orbán Viktor közölte, hogy mindezzel nem kíván foglalkozni.

Arra a felvetésre, mikor Mesterházy azt állította, hogy rendben átadták az országot, Orbán Viktor visszakérdezett: „kinek? Mert nekünk biztosan nem. „

A miniszterelnök elmondása szerint antropológiai figyelemmel követi a legnagyobb ellenzéki párt azon felszólalásait, amelyek megszorításról beszélnek. Orbán Viktor feltette a kérdést, hogy "miért kell minden bőrt lehúzni a szegényekről?"

Orbán Viktor kérte Mesterházy Attilát, hogy támogassák azon kezdeményezéseket, amelyek az ország érdekét szolgálják.

Lázár: nincs különbség

Lázár János a Fidesz frakcióvezetője rögtön kikérte magának a hazaárulózást, illetve megdorgálta Vona Gábort rasszista kirohanása miatt.

Lázár megkérte Orbán viktort, hogy ne tegyen különbséget választópolgár és választópolgár között. Az LMP-nek felrótta, hogy a Ház falain kívül szeretne alakotmányozni, nem pedig az Országgyűlésben.

Gyors munkát és eredményt kért a kormánytól az egészségügy és az oktatás ügyében. Felszólította az ellenzéket, hogy készítsék el saját alkotmánykoncepciójukat

Harrach és a destruktív erők


A KDNP-s Harrach Péter szerint a második Orbán-kormány "ugyanazt a nemzetépítő munkát folytatja", amit az első abbahagyott. A KDNP frakcióvezetője egy új rend építéséről beszélt, ami a nemzeti együttműködés alapja, ám „a destruktív erők megpróbálják kirekeszteni magukat" belőle. Megemlítette a munka kiemelt szerepét valamint véleménye szerint a médiatörvény bírálói a "a médiakáosz fenntartásában érdekeltek”.



Mesterházy: nem is lézetik a Fidesz útja?

Mesterházy kioktatta Kövér Lászlót a házvezetés helyes menetéről. Kövér László közbevágta, hogy Mesterházy Attila tartózkodjon a hézvezetés bírálatától, mert megvonja tőle a szót. Szerinte Orbán folyamatosan hazudott s választóknak, nem is létezik a válságbúl a fidesz által felvázolt út. Mesterházy kiemelte, hogy a svájci frank 180 forintról 210 forintre amelkedett, illetve az ország kockázati besorolása nőtt. Kiemelte, hogy ha akormány követte volna az előzö kabinet kijelölt útját, úgy most nem itt tartana az ország.

Schiffer is bírált

Schiffer kikérte a hazaárulózást és az egyes népszaporulatok indokolatlan növekedésének említését.

A LMP frakcióvezetője nem látja a kivezető utat, kiemelt a konkrétumok hiányát. Bírálta Orbán Viktort és kormányát, mert nem segített érdemben a devizahiteleseknek.

Az LMP-s képviselő szerint a különadók nem jelentenek az alapvető problémákra minden kétséget tisztázó megoldást, s az adóátrendezés arról szól, hogy a jómódúak kapnak adócsökkentést. Ez szerinte az importot fogja újragenerálni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását