2024. április 25. - Márk

Ezt kellene csinálnia a kormánynak az EU-ban?

A hazai üzleti szféra álláspontját vázolta fel a magyar EU-elnökség prioritásaival kapcsolatban Dr. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke egy a napokban megrendezett brüsszeli előadássorozaton.
2011. január 31. hétfő 14:39 - HírExtra
A társelnök beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy mind nemzeti, mind európai szinten együttműködésre van szükség versenyképességünk fokozása érdekében.

A Bajor Szabadállam Szövetségi és Európai Ügyek államminisztere, Emilia Müller, valamint Prof. Randolf Rodenstock, a Bajor Iparszövetség elnöke meghívására előadássorozatra került sor Brüsszelben 2011. január 24-én a bajor képviselet palotájában. Az összejövetel rendkívüli érdeklődés mellett zajlott: közel háromszáz fős vendégsereget vonzott az esemény.

Első felszólalóként Dr. Győri Enikő államtitkár ismertette a magyar EU-elnökség prioritásait, ezt követően Dr. Vadász Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége társelnöke tartotta a konferencia kiemelt előadását. A társelnök az egyes elnökségi prioritási pontokhoz fűzött észrevételeket, egyúttal ismertette a magyar üzleti élet véleményét.

„A soros magyar EU-elnökség prioritásai alapvetően jó irányt fogalmaznak meg, azonban az MGYOSZ, mint a hazai vállalatok hatvan százalékának képviselője, több ponton is felhívja az elnökség figyelmét arra, hogy kellő körültekintéssel kezelje azokat” - mondta Dr. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke.

„Az elkövetkező időszak legfőbb feladatának tekintjük ugyanis az egységes európai piac kiteljesítését és megerősítését; a klímastratégia módosítását oly módon, hogy az a vállalatok számára versenyhátrányt ne okozzon; a társadalmi partnerek és a kormányzatok együttműködését egy több és jobb munkahelyet létrehozó versenyképes gazdaság megteremtése érdekében; valamint a munkaerőpiac versenyképességének és alkalmazkodóképességének javítását.”

A késő estig tartó előadássorozat ugyancsak kiemelt témája volt a Bajorországot és Magyarországot egyaránt érintő új Duna-stratégia kérdése, amelyet Horváth Miklós, az MGYOSZ Duna-szakértője ismertetett.

Az összejövetel kerekasztal-jellegű szakaszában számos kérdés merült fel ugyanakkor a magyar gazdasági és politikai élettel kapcsolatban is; hiszen Bajorország Magyarország kiemelt partnere: számos bajorországi cég létesített leányvállalatokat és üzemeket hazánkban, miközben a bajor-magyar árukereskedelem is folyamatosan bővül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását