2024. április 29. - Péter

Tombol az átigazolási láz

Tombol az átigazolási szezon Olaszországban, ezúttal az Inter fogott nagy halat Pazzini személyében, ám a forduló slágere mégis fekete-fehér csapatok ütközete.
2011. január 29. szombat 10:20 - HírExtra
A huszonkettedik kör nyitómeccsére Rómában kerül sor, ahol az ősszel parádésan szereplő, ám négy 2011-es meccséből hármat elveszítő Lazio fogadja a Fiorentinát abban a reményben, hogy minden rossz sorozat megszakad egyszer. Eddy Reja szerint a legnagyobb probléma, hogy csapata elvesztette őszi szilárdságát, és ez különösen igaz a védelemre. A brazil Dias eltiltását tölti, csakúgy, mint a Bologna elleni vereség után önuralmát vesztő Zárate; utóbbi büntetését háromról két mérkőzésre mérsékelték.

A szombati főmeccs a Milan cataniai vendégszereplése, amely összecsapásnak annak ellenére toronymagas favoritjai a lombardok, hogy egy komplett csapatot nevezhetnének egy kórházbajnokságba, annyi a sérültjük. Az Amelia – Zambrotta, Bonera, Nesta, Jankulovski –Gattuso, Pirlo, Flamini – Boateng, Seedorf – Inzaghi összeállítású csapat mindenesetre bármely ligában eséllyel indulna. Adriano Galliani, a piros feketék elnökhelyettese szerint ez természetes:

- A foci mára nagyon felgyorsult, sok a párharc, intenzívek az edzések, így a sérülések elkerülhetetlenek – vélekedett a „kisfőnök”. A keresztapa kinézetű sportvezető elégedetten szólt Allegriről és tanítványairól: - Az edző és a játékosok eddigi teljesítményére 10-ből 10-est adnék, de a legfontosabb az, hogy az élen zárjunk, a két kupában pedig még májusban is álljunk. Bármit elérhetünk. Allegri engem Capellóra emlékeztet, ő is a magas, jó fizikumú játékosokat szerette – dícsérte meg a trénert.Nos, a Don Fabióval való komolyabb összehasonlítással azért várjuk meg az év végét…

Bár a hétközi kupaforduló után Van Bommel immár bajnokin is megkezdi az ellenfelek aprítását, a hét átigazolási szenzációja mégis Pazzini Genovából Milánóba költözése. A Samp gólvadásza 12 millió euróért és Biabianyért cserébe került az Interhez. A csatár örömét természetesen némileg csökkentette, hogy meg kell válnia szeretett klubjától, ám tudta, hogy élnie kell a lehetőséggel: - Szomorú, hogy el kell hagynom Genovát, de az Inter óriási klub, amelynek egyszerűen nem lehet nemet mondani – mondta „Pazzo”.

A kék-feketék vasárnap a Palermót fogadják, tehát nem számíthatnak könnyű meccsre. Annak ellenére sem, hogy a rózsaszín mezesek idegenben pocsékul szerepelnek, három győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérlegük. Az Interben először kezdhet bajnokin Ranocchia, aki nemrégiben kapta meg a Serie A legjobb fiatal játékosának járó címet.

A Cassano és Pazzini kiválásával meggyöngült Samp Nápolyban vizitál, a hazaiak jó formában, gyakorlatilag sérültek és eltiltottak nélkül várják Komanékat. Honfitársunk a La Gazzetta dello Sport szerint a padon kezd majd, nem úgy, mint a Bariban a kezdőbe várt Rudolf Gergely.

A forduló záró- és egyben slágermeccsét Torinóban rendezik: a Zebrák a Kis Zebrákat, azaz az Udinesét látják vendégül. Azt a csapatot, amelyik esélyt sem adott a Leonardóval eddig szárnyaló Internek. A Juve idén is pocsék szezont fut, nyert meccs nélkül estek ki az Európa-ligából, hét közben pedig az ezúttal Cagliariba utazó Roma verte őket ki a az olasz kupából. A scudettóra meg annyi esélyük van, mint a zebrának (vagy inkább a hintalónak) az epsomi derbin…
Forrás: Samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását