2024. április 27. - Zita

A sajtón keresztül üzengetés a szakmai egyeztetés megkerülése

Évek óta folyik a harc a II. kerület és a főváros között arról, hogyan kössék össze a budai villamoshálózatokat. Demszky után Tarlós sem tud dűlőre jutni Láng Zsolt második kerületi polgármesterrel.
2011. január 19. szerda 06:11 - Forján-Vass Máté
Tarlós levelez

Tarlós István levélben szólította fel Láng Zsolt rózsadombi polgármestert, hogy válaszoljon a budai fonódó villamoshálózat projektjével kapcsolatban. A főpolgármester szerint erre azért van szükség, mert ha nem születik egyezség a főváros és a kerület között, elveszíthetik az erre kapott 5,4 milliárdos támogatást.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábban jelezte, előremozdulást szeretne az ügyben, különben felbontják a támogatási szerződést, ami a pályázat 83 százalékát adta.

A BKK keresi az egyezséget

A Budapesti Közlekedési Központ szerint már több szempontot is figyelembe vettek, amit a második kerület ajánlott. Többek között átalakítják a Kolossy teret, vagy nem egyirányosítják a Frankel Leo utat.

Tarlós István azt sérelmezi, hogy a második kerületi polgármester nem válaszol a megkeresésére, illetve a kezdeményezett találkozókon nem vesznek részt.

II. kerület közleménye

A HírExtra megkereste a polgármesteri hivatalt, ahol Balaton Balázs II. kerületi sajtóreferens a következő közleményt adta: „A második kerületi önkormányzat 2009 óta folytat szakmai egyeztetéseket a fővárossal a budai fonódó villamosokról. Folyamatosan ugyanazokat a szakmai indokokat hangoztatjuk, ugyanúgy Demszky Gábornak, ahogy Tarlós Istvánnak is. A második kerülte eddig minden megkeresésre válaszolt. Jelenleg is folynak a szakmai egyeztetések a kerület és a főváros között, a sajtón keresztül üzengetés a szakmai tárgyalások megkerülése.”

A második kerület bővebb felvilágosítást nem adott az ügyben, így nem tudjuk, hogy mi áll ennek az ügynek a hétterében, ki mivel nem ért egyet jelenleg. Korábban azt kifogásolták, hogy nem terveznek semmilyen P+R parkolót, illetve az átalakításokkal kezelhetetlen forgalmi helyzet alakulna ki az Árpád fejedelem útján.

Kapcsolat
Egykor a budai villamoshálózat össze volt kötve, a felső rakparton a 18-as villamos és a HÉV sínei jelentettek összeköttetést, amíg az újraépítendő Török utca volt a másik kapcsolat. Ezeket a szocialista éra vége felé felszámolták, most újraépítenék.

Forrás: MTI/Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2018. május 20. 12:22
Attila Fishing Mura bemutatkozása: Beképzelt furkó vagyok sajnos.
Néhány éve, egyik áprilisban Pölöskén egyik verseny-csoport társam, a B. Roland egy hatalmas harcsát fogott ki, az én pecabotommal. Azt a helyzetet is kihasználtam, amikor fotóztattam magamat a nagy hallal pózolva. Égetem magamat, újra és újra. Csak egy bolti eladó (csicska) vagyok, többre nem jutottam sajnos. Attila Fishing Mura
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását