A sajtón keresztül üzengetés a szakmai egyeztetés megkerülése

Évek óta folyik a harc a II. kerület és a főváros között arról, hogyan kössék össze a budai villamoshálózatokat. Demszky után Tarlós sem tud dűlőre jutni Láng Zsolt második kerületi polgármesterrel.

Tarlós levelez

Tarlós István levélben szólította fel Láng Zsolt rózsadombi polgármestert, hogy válaszoljon a budai fonódó villamoshálózat projektjével kapcsolatban. A főpolgármester szerint erre azért van szükség, mert ha nem születik egyezség a főváros és a kerület között, elveszíthetik az erre kapott 5,4 milliárdos támogatást.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábban jelezte, előremozdulást szeretne az ügyben, különben felbontják a támogatási szerződést, ami a pályázat 83 százalékát adta.

A BKK keresi az egyezséget

A Budapesti Közlekedési Központ szerint már több szempontot is figyelembe vettek, amit a második kerület ajánlott. Többek között átalakítják a Kolossy teret, vagy nem egyirányosítják a Frankel Leo utat.

Tarlós István azt sérelmezi, hogy a második kerületi polgármester nem válaszol a megkeresésére, illetve a kezdeményezett találkozókon nem vesznek részt.

II. kerület közleménye

A HírExtra megkereste a polgármesteri hivatalt, ahol Balaton Balázs II. kerületi sajtóreferens a következő közleményt adta: „A második kerületi önkormányzat 2009 óta folytat szakmai egyeztetéseket a fővárossal a budai fonódó villamosokról. Folyamatosan ugyanazokat a szakmai indokokat hangoztatjuk, ugyanúgy Demszky Gábornak, ahogy Tarlós Istvánnak is. A második kerülte eddig minden megkeresésre válaszolt. Jelenleg is folynak a szakmai egyeztetések a kerület és a főváros között, a sajtón keresztül üzengetés a szakmai tárgyalások megkerülése.”

A második kerület bővebb felvilágosítást nem adott az ügyben, így nem tudjuk, hogy mi áll ennek az ügynek a hétterében, ki mivel nem ért egyet jelenleg. Korábban azt kifogásolták, hogy nem terveznek semmilyen P+R parkolót, illetve az átalakításokkal kezelhetetlen forgalmi helyzet alakulna ki az Árpád fejedelem útján.

Kapcsolat
Egykor a budai villamoshálózat össze volt kötve, a felső rakparton a 18-as villamos és a HÉV sínei jelentettek összeköttetést, amíg az újraépítendő Török utca volt a másik kapcsolat. Ezeket a szocialista éra vége felé felszámolták, most újraépítenék.

Forrás: MTI/Hírextra