2024. április 19. - Emma

Ezüstlányok - újabb dobogó a magyaroktól

Ezüstérmet nyert vasárnap a magyar női váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, a hollandiai Heerenveenben.
2011. január 16. vasárnap 19:07 - HírExtra
A 2009-ben Eb-győztes Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű csapat a döntőben a hollandok mögött, az olaszokat és a németeket megelőzve ért célba másodikként. A magyarok így összesen öt érmet szereztek a kontinensbajnokságon, Huszár pénteken 1500-on volt harmadik, Heidum szombaton 500-on nyert bronzérmet, míg vasárnap 1000 méteren második lett, s a szuperdöntőben elért negyedik helyezésével összetettben is ezüstérmet szerzett.

Heidum Bernadett ezüstérmet nyert vasárnap összetettben a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, a hollandiai Heerenveenben. A női 3000 m-es szuperdöntőben a magyar versenyző negyedikként ért célba, s az összetett pontversenyben - amelybe az 500, az 1000, az 1500 m és a szuperdöntő számított bele - végül második lett. A zárószámban a pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika nyolcadikként zárt, összetettben pedig ugyancsak nyolcadik lett. Mindez azt jelenti, hogy a magyarok a következő kontinensbajnokságon három egyéni női versenyzőt indíthatnak.

Heidum vasárnap 1000 méteren is második lett. A szombaton, 500 m-en harmadik magyar versenyző - aki tavaly, Drezdában ugyancsak második volt ezen a távon - a döntőben csak az olasz Arianna Fontanától kapott ki, míg bolgár és cseh riválisát maga mögé utasította. A viadal honlapja szerint Heidumon kívül az egyéniben első felnőtt Eb-jén szereplő Lajtos Szandra, valamint a pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika is megnyerte előfutamát, a negyeddöntőben azonban mindketten búcsúztak. A férfiaknál Oláh Bence az első körben, Béres Bence pedig a negyeddöntőben esett ki ezen a távon.

A vasárnapi zárónapon még a 3000 m-es szuperdöntőket (Heidum és Huszár), valamint a váltók fináléit (magyar női csapat) rendezik az Eb-n.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását