2024. március 29. - Auguszta

Hogyan méregtelenítsünk otthon?

Manapság akár odahaza is végezhetünk méregtelenítést. Ehhez adunk néhány hasznos tippet a tisztulni vágyóknak. De ha tehetik, kérjék ki szakember segítségét is.
2011. január 8. szombat 17:55 - Kancsár Edina
Az egyedül végzett salaktalanítással károkat is okozhatunk magunknak, mert a felhalmozódott salak- és méreganyagok gyors távozása megterhelő a testnek. Tehát a kezeléseket ne alkalmazzuk sokáig, mert legyengítjük vele szervezetünket és felboríthatjuk az anyagcserénket is. Legyenek óvatosak!

Fontos a sok folyadék!


A szervezetet többféle módon megszabadíthatjuk a méreganyagoktól. Többségük a májba kerül, ott módosul és bomlik le. Az ott végzett természetes méregtelenítés egy biokémiai folyamat, melynek során a nem vízoldékony anyagok kémiai szerkezete megváltozik, hogy később távozni tudjanak.

Ha méregteleníteni szeretnének, ahhoz speciális diétára van szükség: kerülni kell az alkoholt, a zsíros és fűszeres ételeket és rengeteg folyadékot kell fogyasztani. A méregtelenítés lényege, hogy a fokozott folyadékbevitellel átmossuk a szervezetet. Ennek következtében a lerakódott salak- és méreganyagok könnyebben tudnak távozni. Ez a folyadék lehet szénsavmentes ásványvíz, méregtelenítést serkentő tea és természetes alapanyagú zöldség vagy gyümölcslé is.

Méregtelenítő Tea

Méregtelenítésre leggyakrabban zöld teát, csalánt, máriatövist, zsurlót és pitypangot javasolnak a szakemberek. Bár mindegyik természetes alapanyag, vigyázni kell a használatukkal, hiszen fokozott fogyasztásuk hasmenést és allergiás reakciókat válthat ki. Nem szabad elfelejteni, hogy a szervezetünkkel nem lehetünk türelmetlenek.

Nem tüntethetjük el egy nap alatt káros életünk nyomait, tehát ha nagy mennyiségben fogyasztjuk az említett teákat, azzal nem segítünk magunknak! A lényeg a mérték és a fokozatosság, hogy szervezetünknek legyen ideje alkalmazkodni a megváltozott tápanyagbevitelhez.

Léböjt kúra (Steinberger-módra)

A Steinberger kúrának az a célja, hogy az egész szervezetet méregtelenítse. Ez egy rövid, ötnapos diétával jár, ami alatt csak zöldség- és gyümölcslevek, víz és rozskenyér fogyasztható. Fontos, hogy a kúra alatt bevitt táplálék ne tartalmazzon semmiféle mesterséges adalékanyagot és tartósítószert. A kúra szigorúan szabályozza a bevitt táplálék memmyiségét és a diéta időtartamát is. A gyümölcslevek nem válthatják ki a vizet, utóbbiból pedig legalább napi három liter elfogyasztása javasolt. Az étrend szerint, naponta ötször kell étkezni kisebb mennyiségeket.

Méregtelenítő tapasz

Hazánkban még újdonság, Kelet-Ázsiában azonban már régóta alkalmazzák ezt a fajta méregtelenítési technikát. A tapasz célja, hogy rajta keresztül távozzon szervezetünkből a salakanyag. A tapasz módszere: a hatóanyagok felszívódnak a bőrön keresztül, így gyorsan ki tudják fejteni jótékony hatásukat. Általában néhány órás viselés elegendő, hatása ugyanis szabad szemmel is látható (a tapasz elszíneződik és átnedvesedik).

Nagyon fontos, hogy ez a kúra is csak abban az esetben működik, ha mellé elegendő folyadékot fogyasztunk. Ez a módszer kevesebb kockázattal jár, mint a többi kúra, de sajnos ennek is van hátulütője. Alkalmazása közben felléphet allergiás reakció, úgyhogy érdemes vigyázni a használatával. Ha bőrpírt, vagy bármilyen allergiás reakciót tapasztal, ne használja tovább a tapaszt.

Máriatövis – a máj méregtelenítője
A máriatövis hatóanyagát a szilibinint már évezredek óta használják az epehólyag és a máj megbetegedéseinek (pl. májgyulladás és májzsugorodás) gyógyítására és a máj védelmére mérgezésekkel szemben. A máriatövis ezen túlmenően csökkenti a koleszterin szintet és segíti a II. típusú diabéteszben szenvedőket.

Más hagyományos gyógynövényekkel karöltve csökkenti a vércukorszintet és az inzulin rezisztenciát. A máriatövisnek az ösztrogénhez hasonló hatása is van, elősegíti a szoptató anyák tejének termelődését, valamint segít elindítani a késében levő menstruációs ciklust. A javasolt fogyasztási mennyiség 12-15 gramm a szárított gyógynövényből. /gyogyulasutjai.hu/

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását