2024. május 20. - Bernát, Felícia

Opera a kőfejtőben

Az Esterházy Kulturális Év 2011 elnevezésű kismartoni programban a zenei rendezvények állnak a középpontban, újdonság lesz Mozart Don Giovanni című operájának előadása a szentmargitbányai kőfejtőben.
2011. január 1. szombat 13:03 - HírExtra
Schneider Erika, az Esterházy Magánalapítvány magyarországi képviseletvezetője elmondta az MTI-nek, hogy Joachim Arnold személyében új intendánsa lesz az alapítvány 2011-es zenei programjainak, ő korábban a Zürichi Operaház marketing igazgatója volt.

A kismartoni Esterházy kastély Haydn-termében húsvét hetében három koncertet ad a Bajor Rádió Kamarazenekara, velük nyílik a zenei évad a kastélyban. Június elején megtartják a harmadik Esterházy Vonós Fesztivált, amelyen többek között föllép a Tokyo String Quartett és a Carmina Quartett, a június 22-i Szabadtéri Gálaest csillaga lesz Elina Garanca, a 34 éves lettországi születésű mezzoszoprán, aki többek között a New York-i Metropolitan Opera Carmen című előadásában szerepelt nagy sikerrel.

A Hayd-terem hosszú idő után 2011-ben ismét operaelőadásnak ad otthont: a Müncheni Kamaraopera négyszer adja elő Joseph Haydn Aki hűtlen, pórul jár című operáját. Augusztusban René Jakobs vezényli a Freiburgi Barokkzenekart, az együttes Haydn Orlando Paladino című operáját játssza.

Mozart Don Giovanni című operája bemutatójának előkészületei a szentmargitbányai (Sankt Margarethen) kőfejtőben már megkezdődtek Joachim Arnold irányításával. Húsz alkalommal adják elő az operát július 19. és augusztus 28. között a mintegy 2100 főt befogadó Ruffini színpadon.

A Mozart opera rendezője Thilo Reinhardt, aki a berlini Komische Opertől érkezik, Paul Zoller a díszlettervező, Anette Braun a jelmezeket tervezi, Fabrice Kebour pedig, aki közreműködött 150 produkcióban, köztük a Bregenzi Ünnepi Játékokon, a fénydizájnért felel majd. Az opera címszerepét hármas szereposztásban adják elő: Josef Wagner a bécsi Volksoper tagja, Daniel Goloszov a Theather Basel, míg Sebastian Geyer, a Frankfurti Operaház tagja énekli majd Don Giovanni szerepét.

Donna Elvira szerepében Annemarie Kremer hollandiai sztárénekes lesz hallható, aki a stuttgarti és a frankfurti opera színpadán is sokszor megfordul és több koncertet adott az amszterdami Concertgebouw Hallban - összegezte a zenei programot Schneider Erika.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását