2024. április 28. - Valéria

Bajnai alapítvány a közjóért

Várhatóan a jövő év második negyedévében kezdi meg tevékenységét az az alapítvány, amelyet Haza és Haladás elnevezéssel Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök hozott létre azzal a céllal, hogy támogassa a közjóra törekvő haladó kormányzás felelős és szakszerű gyakorlatát - közölte a kuratórium elnöke.
2010. december 22. szerda 10:39 - HírExtra
Hegedüs Dóra, a volt kormányfő korábbi kabinetfőnökének tájékoztatása szerint az alapítvány e célját elsősorban átfogó közpolitikai koncepciók kialakítása és nyilvános bemutatása révén kívánja elérni.

"Az a meggyőződés hajt minket, hogy Magyarország a következő évtizedekben európai normák és gyakorlatok szerint működő állammá, felelős polgárok gyarapodó országává válhat" - olvasható az alapítvány célkitűzései között.

A volt kabinetfőnök közleményében hangsúlyozta: a Haza és Haladás Alapítvány nem valamely politikai erő mellett működő háttérintézmény, hanem a hatalom mindenkori gyakorlóira akar hatni, a mindenkori kormányzat munkáját szeretné jobbítani.

Hozzátette: az alapítvány mindazok felé nyitott értékközösséget teremt, akik elfogadják, hogy a hazaszeret és a modern Európához való felzárkózás ügye nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő fogalmak.

Hegedüs Dóra kitért arra: az alapítvány munkája során közpolitikai alternatívákat kíván megfogalmazni, átfogó stratégiai javaslatokat, megvalósíthatósági tanulmányokat készít, melyeket konferenciák, tanulmányok és szakmai-közéleti vitafórumok segítségével mutat be.

"Megtanulva a világtól, ami működik, és elkerülve, ami máshol kudarcot vallott - de mindig a magyar sajátosságokra alapozva" - fűzte hozzá. Úgy fogalmazott: a Haza és Haladás Alapítvány büszkén vállalja a magyar történelem egyik leghaladóbb korszakának, a reformkor nagyjainak szellemi örökségét. Hatni, alkotni és gyarapítani akar.

Hatni a közös ügyeink alakulására, megalkotni a Magyarország fejlődésének jövőképét és gyarapítani a jövőt megalapozó gondolatok sorát - közölte.

Az alapítványt Bajnai Gordon alapította. A kuratórium elnöke Hegedüs Dóra, tagjai Szigetvári Viktor és Tordai Csaba. A felügyelőbizottság elnöke Oszkó Péter, tagjai Balázs Péter és Mester Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását