2024. április 28. - Valéria

Újratárgyalást kérnek a rektorok

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) azt javasolja, hogy a felsőoktatási törvény vitája során érkezett vélemények felhasználásával átdolgozott koncepciót ismét tárgyalják meg, mielőtt azt a tárca benyújtaná a kormánynak.
2010. december 10. péntek 11:31 - HírExtra
A szervezet honlapján közzétett állásfoglalás - amelyhez kapcsolva 12 oldalon foglalják össze javaslataikat - rögzíti, az MRK támogatja, hogy olyan új felsőoktatási törvényt fogadjanak el, amely megteremti a hatékonyabb működés feltételeit, növeli a felsőoktatási képzés színvonalát és szélesíti az intézményi autonómiát.

A koncepció tervezete számos pozitív és a minőség irányába mutató elgondolást foglal össze, ugyanakkor több kérdésben egymásnak ellentmondóak a részletek - írták, hozzátéve: figyelemmel kell lenni arra is, hogy egy ilyen nagy és hosszú átfutási idővel működő rendszer nehezen viseli az ötévenkénti átfogó változásokat.

Az MRK támogatja, hogy az állam minden évben a megelőző évben 18. életévét betöltő korosztály 45 százalékának felsőfokú tanulmányait biztosítja költségtérítés nélkül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását