2024. május 14. - Bonifác

Societas:szedett-vedett az új felsőoktatási törvény

A Societas az új felsőoktatási törvény koncepciójának visszavonását kéri Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól.
2010. november 20. szombat 15:59 - HírExtra
Oroszvári Péter, a baloldali fiatalokat tömörítő szervezet alelnöke szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján szedett-vedettnek nevezte az egyetemeket és főiskolákat érintő változtatásokat, amelyek szerinte nem foglalkoznak a felsőoktatás valódi problémáival, köztük például a hallgatói létszám folyamatosan csökkenésének megállításával.

A Socieatas emellett elfogadhatatlannak tartja, hogy az előzetes egyeztetés nélkül készült törvénykoncepció felborítaná a hallgatók és oktatók között jelenleg még fennálló egyenlő partneri viszonyt - mutatott rá a szervezet vezetője.

Oroszvári Péter ezért arra kérte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), hogy szervezzenek vitákat a törvénykoncepcióról a felsőoktatási intézményekben annak érdekében, hogy azt minél több egyetemi és főiskolai hallgató megismerhesse.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője hangsúlyozta: a november 27-re a Papp László Sportarénába tervezett politikai nagygyűlésükön az ellen is fel kívánják emelni a szavukat, hogy a kormány intézkedései rendkívül nehéz helyzetbe hozzák a pályakezdő és gyermektelen fiatalokat.

Beke Károly, a Societas választmányának elnöke elmondta továbbá, hogy a "baloldali megújulás" érdekében állandó mozgalommá kívánják szélesíteni a társadalmi önkéntességet, és szerepet kívánnak vállalni egy "valódi baloldali néppárt" építésében is.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását