2024. április 27. - Zita

Tasnádi előzetesben marad

A Fővárosi Bíróság (FB) helybenhagyta azt a végzést, amelyben Tasnádi Péter előzetes letartóztatását február közepéig meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB).
2010. december 3. péntek 16:42 - HírExtra
A PKKB november 12-én hosszabbította meg az önbíráskodással és más bűncselekménnyel gyanúsított Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, 2011. február 13-áig. A végzés ellen fellebbeztek, a Fővárosi Bíróság (FB) azonban pénteken a bírósági honlapon azt közölte, hogy november 29-én helybenhagyták az elsőfokú bíróság döntését.

Az FB szerint "a gyanúsított és a sértettek ismeretsége, függő viszonya a gyanúsításban szereplő cselekmény erőszakos jellege továbbra is megalapozza annak veszélyét, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárást veszélyeztetné". A Fővárosi Bíróság úgy véli, megalapozottan feltehető, hogy Tasnádi Péter a szabadon hagyása esetén "vélt vagy valós követeléseinek érvényesítése céljából újabb hasonló, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el".

Tasnádi Pétert és társát Budapesten, egy vendéglőben fogták el október elején. A rendőrség akkori közlése szerint "a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010. áprilistól szeptemberig több alkalommal, különböző sértettekkel szemben, súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével, vélt vagy valós ügyek miatt pénzt követeltek, illetve tulajdonítottak el". Tasnádit és társát zsarolással és más bűncselekményekkel gyanúsítja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Tasnádi Péterrel szemben 2004 októberében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) több bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást. Egyebek mellett azzal vádolták, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát, az utasítására az anyósát leöntötték sósavval, valamint szintén az ő megbízásából több embert késeltek meg és több autót gyújtottak fel.

Tasnádi Pétert tavaly májusban az Fővárosi Bíróság első fokon, nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte, bűnösnek mondta ki a többi között visszaesőként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében, és felbujtóként elkövetett, két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. A bíróság szerint Tasnádi 2001-től - személyes sérelmei megtorlásaként és anyagi haszonszerzés végett - bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását