2024. április 28. - Valéria

Vérdíj a bolgár kormányfő fejére

Bojko Boriszov bolgár kormányfő fejére 400 ezer eurós vérdíjat tűzött ki a maffia: a hírt maga a miniszterelnök is megerősítette a 24 Csassza (24 óra) című napilapnak.
2010. november 9. kedd 15:36 - HírExtra
 "Akik ilyet terveket szövögetnek, azoknak általában egy indítékuk van: a megsértett személyes pénzügyi érdek" - mondta Boriszov, gúnyosan hozzátéve, hogy a fejéért ígért összeg meglehetősen csekélyke. Boriszov 2009-ben hivatalba lépett kormánya erőteljesen fellép a helyi maffia ellen.

A titkosszolgálat úgy jött rá a jelenlegi ügyre, hogy maffiatagok közötti telefonbeszélgetéseket hallgatott le, valamint megfigyelés alatt tartotta a bűnözőket. A kormányfő elleni merénylet megtervezésével három embert gyanúsítanak.

A helyi maffiának további becsvágyó tervei is vannak: egy bűnbanda vezetője, Alekszej Petrov - korábbi titkos ügynök - bejelentette, hogy indulni akar a következő évben esedékes elnökválasztásokon. Petrov jelenleg házi őrizetben van.

A férfit zsarolással, pénzmosással, adócsalással és ipari cégek vagyonának hűtlen kezelésével gyanúsítják. A maffiavezér jó kapcsolatban van a Rend, törvény, igazság nevű konzervatív ellenzéki párttal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását