2024. május 18. - Erik, Alexandra

Moszkva is csak reméli

Moszkva reméli, hogy az amerikai belpolitika nem fogja megakadályozni az új START-szerződés idei ratifikálását - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken Szöulban, a G20 csoport csúcstalálkozója utáni sajtóértekezletén.
2010. november 12. péntek 12:03 - HírExtra
Egy héttel a NATO-orosz csúcs előtt Lavrov azt is hangsúlyozta, hogy országa - egyenjogú partnerség esetén - együttműködhet az atlanti szövetséggel a rakétavédelem ügyében, aggodalmát fejezte ki ugyanakkor a NATO-nak a határain túlterjeszkedő katonai tevékenysége miatt. A rakéták ügye régóta megosztó tényező Oroszország és a Nyugat viszonyában. Az együttműködés és új START szerződés ratifikálása döntő fontosságú a kapcsolatok javítása szempontjából.

Lavrov a sajtóértekezleten aggodalommal szólt arról, hogy a Dmitrij Medvegyev orosz és Barack Obama amerikai elnök által áprilisban aláírt atomfegyver-korlátozási szerződés a pártpolitika prédájává válhat az Egyesült Államokban, ahol a november 2-i félidős választásokon a republikánusok nagy győzelmet arattak.

Obama az immár "béna kacsaként" működő szenátus jövő héten kezdődő ülésszakán szeretné elfogadtatni a szerződést, mivel a Republikánus Párt szenátusi előretörése miatt jövőre az új száztagú testületben már nehezebb lenne biztosítani a ratifikáláshoz szükséges kétharmadot, 67 szavazatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását