2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: a kormány meghallotta a nép hangját

Az MSZP szerint Lázár János fideszes és Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető legutóbbi nyilatkozatai arra utalnak, hogy a kormánypártok végre hajlandóak meghallani a nép hangját.
2010. október 29. péntek 13:32 - HírExtra
Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Lázár János csütörtökön azt mondta, kész a tárgyalásra annak érdekében, hogy a hosszú szolgálati idővel rendelkező közalkalmazottakat ne érintse a különadó; Harrach Péter elképzelhetőnek nevezte, hogy továbbra is fennáll a kormányzatban az általa korábban tapasztalt szándék, hogy finomítsanak az Alkotmánybíróság (Ab) által megsemmisített szabályokon és jelezte, frakciója kész módosító indítványt benyújtani.

A szocialista politikus hozzátette: a kormányerőknek is figyelembe kell venniük, hogy a nép és az Alkotmánybíróság az orrukra koppintott.

Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy erre "miért nem ébredtek rá hamarabb, és miért félnek a néptől, a nép akaratától".

Az Ab kedden alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót; ezután Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezte az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Ab hatásköréből. A 98 százalékos különadóról szóló törvényt változatlan tartalommal terjesztette be újra a parlamentnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását