2024. május 3. - Tímea, Irma

Közösségi oldalakon lóg a világ

özösségi oldalakon való kapcsolattartásra használják online töltött idejük legnagyobb részét az internetezők - derült ki egy nemzetközi tanulmányból.
2010. október 11. hétfő 21:14 - HírExtra
Világszinten átlagosan 4,6 órát töltenek el hetente a netezők közösségi oldalakon ismerősök keresésével, tartalmak megosztásával és üzenetek küldésével - közölte a TNS Infratest piackutató cég hétfőn Bielefeldben egy nemzetközi tanulmány eredményeire hivatkozva.

Átlagosan heti 4,4 órával a legkedvesebb online tevékenységek között az emailek írása szerepel a második helyen, mögötte pedig 3,9 órával az egyéni érdeklődést kiszolgáló illetve a hobbival foglalkozó oldalak látogatása végzett.

Bár az emailezés csak a második helyen végzett, a tanulmány szerint mégis ez a legfontosabb napi internetes alkalmazás: az internetes felhasználók 72 százaléka ír vagy olvas minden nap mailt.

A felmérés során megkérdezettek 55 százaléka naponta internetes hírportálokon szerzi értesüléseit a nagyvilág eseményeiről. 46 százalékuk jelentkezik be a minden nap a Facebookra, a MySpace-re, vagy a német StudiVZ-re, vagy egyéni érdeklődés alapján a különböző tematikus oldalakra.

A TNS Infratest a tanulmány elkészítéséhez világszerte 46 országban összesen ötvenezer felhasználót kérdezett meg, ezzel saját adatai szerint lefedte az internetezők közösségének 88 százalékát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását