2024. április 17. - Rudolf

Újabb választás várható Pécelen

Egy megtévesztő szórólap miatt a választás megismétlését kérte a péceli Fidesz elnöke.
2010. október 7. csütörtök 22:53 - HírExtra
Akár meg is fordulhat Pécelen a választási eredmény, ha bebizonyosodik, hogy a voksolást megelőzően kézbesített, valótlan tartalmú szórólapok hatására szavaztak kevesebben a vezető kormánypárt jelöltjeire - közölte a város Fidesz szervezetének elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A polgármesterjelöltként vereséget szenvedett Kuszák Róbert a választási bizottsághoz fordult és feljelentést tett a rendőrségen.

A Fidesz péceli vezetője szerint két nappal a választások előtt ismeretlenek egy bizalmas” tartalmú pártanyag másolatát dobták be a város 5000 postaládájába. A szórólap egy olyan korábbi fideszes határozatról tájékoztatta” a helyi közvéleményt, mely szerint a párt országos vezetése javaslatot tett a péceli szervezet feloszlatására. A Szíjjártó Péter kézjegyével ellátott, Orbán Viktor sk. aláírású nyomtatványról készített másolat szerint a tervezett feloszlatás oka, hogy a péceliek rossz viszonyba kerültek a térség országgyűlési képviselőjével, illetve annak politikai munkatársával - idézte a határozat tartalmát Kuszák Róbert.

Hozzátette: végül nem került sor a feloszlatásra, ezért is indulhatott több önkormányzati képviselőjelölt a városban a Fidesz színeiben, míg ő maga polgármesterjelöltként mérette meg magát. A megtévesztő szórólap miatt sok péceli összezavarodott, többen azt hitték, hogy mivel megszűnt a helyi Fidesz-szervezet, értelmetlen a párt helyi jelöltjeire voksolni - hangsúlyozta Kuszák, aki szerint ez a tanácstalanság rányomta a bélyegét a választás végeredményére is, akár meg is fordíthatta azt.

A nyolc választókörzet felében összesen 28 szavazaton múlott, hogy nem a fideszes jelöltek győztek, így az új önkormányzatban is kisebbségbe kerültek a párt képviselői - mondta az elnök, aki a városvezetői székért folytatott küzdelemben a második helyre szorult. A posztot Szőllősi Ferenc (független) nyerte el. A választási eredmény befolyásolására alkalmas szórólapozás miatt Kuszák október 5-én megóvta az eredményt a választási bizottságnál és új voksolás kiírását kérte, egyúttal feljelentést tett a rendőrségen.

Szép Tibor, a Területi Választási Iroda vezetője az MTI megkeresésére azt mondta, hogy várhatóan csütörtökön késő délután dönt a választási bizottság a péceli beadványról.
A gödöllői rendőrkapitányság a feljelentés nyomán ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt indított eljárást - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását