2024. április 28. - Valéria
Szombaton százötven jelentkező közül, ötvenen juthattak tovább az X-Faktorban. Megkérdeztük az egyik zsűritagot, Geszti Pétert, mennyire volt nehéz a döntés, és mi a véleménye a kialakult mezőnyről.
2010. október 2. szombat 18:12 - Kancsár Edina
Milyen érzés volt, amikor felkértek az X-Faktor egyik zsűritagjának: egyből elvállaltad?

Geszti Péter
Pályafutását gyermekszínészként kezdte. Már egyetemistaként dalszövegeket írt a népszerű Első Emelet zenekar számára. Médiakarrierjét az Ász című televíziós műsor műsorvezetőjeként kezdte, majd a Rapülők és a Jazz + Az együttesek tagjaként sikeres zenei karriert futott be. 1992-ben a Megáll az ész műsorvezetője, majd ismét a zene felé fordult. 2000-ben alapítója és producere az ARC óriásplakát kiállításnak, mely azóta is színfoltja Budapest kulturális életének.

2001-ben a "Gesztiméter" című magyar fejlesztésű kvízshow házigazdája. Ebben az évben vette feleségül Gryllus Dorka színésznőt, akivel 2006-ig élt házasságban. 2005 a Magyarország dal megszületésének éve, amelyet Oláh Ibolyának ír. 2007-ben megálmodja a Nemzeti Vágta nevű országimázs fesztivált, egy nagy lovasversenyt a Hősök terére, ami 2008-tól évente megrendezésre került. Családi életében 2008 a változás éve, feleségül veszi Ditz Editet, akitől 2009-ben megszületik Sára Lujza nevű kislánya.
Hosszú éveken át kerültem az ilyen típusú műsorokban való részvételt, mert nem értem rá, vagy nem szerettem volna zsűrizni. A műsorstruktúrából kiderült, hogy ez nem egy tipikus zsűri szerep lesz, ezért vállaltam el. Lesz benne valódi szakmai munka is, amikor az általam kiválasztott emberekkel kell együtt dolgoznom és nem csak arról szól, hogy ítéleteteket mondok. A saját életemből nyert tapasztalataimmal és tanácsaimmal segíthetem a versenyzőket, ami egy sokkal hálásabb feladat. Nem bánom, hogy ilyen sokáig vártam, mert ez a műsor teljesen megfelel az elvárásaimnak és úgy érzem a helyemen vagyok.

Hozzátenném, hogy a zsűri kialakítását is egy alapos válogatás előzte meg, ami egy érdekes folyamat volt. Fontos szempont volt a készítők számára, hogy a zsűritagok mennyire tudnak együttműködni, mert ez alapján válogatták össze a csapatot. Ez sikerült, hiszen jól érezzük magunkat egymás társaságában. A többiek (Ildikó, Miki és Feró) is ezt mondták és szerencsére a nézettségi adatok is azt bizonyítják: ez egy jól működő formáció. Mindenki hozzá tudja tenni a saját értékét és hitelességét a műsorhoz.

Szombaton 150 továbbjutó közül kellett kiválasztanotok azt az 50 embert, aki versenyben maradhat. Jó döntést hoztatok?

Ez egy nagyon jó merítés volt. Az ötven bejutóról tényleg elmondható, hogy van esélyük a későbbiekben is. Amikor ezt a létszámot kell majd csökkenteni, az  sokkal nehezebb feladat lesz. De összességében elmondhatom az egész műsor alatt nagyon sok rokonszenves emberrel találkoztunk.

Mennyire viselt meg téged, illetve a többi mentort, amikor közölnötök kellett a rossz hírt a kieső versenyzőkkel?

Nagyon nehéz és kellemetlen feladat volt, hiszen olyan emberek álltak előttünk, akik sugárzó arccal abban bíztak:  továbbjutnak és kapnak még egy esélyt. Sajnos a műsornak ezen a pontján, már nem énekelhettek többet a versenyzők és nekünk a korábbi teljesítményük alapján kellett mérlegelnünk. Azokat választottuk ki, akiknél úgy éreztük kifejlődhet belőlük az a fajta sztár, akiben valóban meg van az X-Faktor.

Nagyon nehéz volt a kiesőknek a szemébe mondani: vége. Az emberek nyilván a jó hírt szeretik közölni és nem a rosszat, mert senki sem szereti látni a lelombozódást és a szemekből kihunyó csillogást.

A későbbiekben mennyire lesz még beleszólásotok abba, hogy ki jut tovább?

Egészen addig mi döntünk, amíg el nem kezdődnek az élő adások, amikor már a nézők szavazatai döntenek majd. De akkor is lesz még szerepünk, hiszen a zsűri egy-egy embert még megmenthet majd a kieséstől.

Van egy-két versenyző, aki nagyon megosztotta a közönséget, mint például a kaposvári Király L. Norbert. Érdekes személyiség, de tényleg jó énekes is?

Mi nem jó énekeseket keresünk, hanem olyan embereket, akik valamiért érdekesek és megfogják a közönséget. Szerintem Norbi egy remek showman. Én minden alkalommal nagyon élveztem a produkcióját, mert nagyon egyedi és személyes, amit csinál. Ebben a műsorban elsősorban az számít kinek van kisugárzása és ki a legérdekesebb. Van, aki azzal ragad magával, hogy drámaian énekel és gyönyörű, amit csinál, van aki azzal, hogy egyedi és vicces, mint a Norbi. A lényeg: legyen benne valami varázslat, amivel hatással tud lenni a közönségre és ránk… És Norbi ilyen.

Az X-Faktor kapcsán, a legjobb dalt is keresi a műsor. Hallottál már belőle esetleg néhányat: a legjobbak megszólalnak majd a műsor folyamán?

Egyet-kettőt már meghallgattam és egészen profik is voltak köztük. De azt csak a szerkesztők tudják, hogy a későbbiekben mit kezdenek a legjobb dalokkal.

Más téma ugyan, de szorosan összefügg a neveddel az ARC kiállítás. Most, hogy lezárult, összegeznéd, hogy mennyire volt sikeres az idei?

Nagyon sikeresnek mondhatjuk, mert minden visszajelzés arról szólt, hogy sokkal érdekesebb és elgondolkodtatóbb volt az idei, mint az ezt megelőző kiállítások. Ennek sok oka lehet… Az egyik talán pont az, hogy a gazdasági válság és a politikai változások miatt felerősödtek a hétköznapokban azok a hullámok, amelyek az érzelmi, indulati dimenziókban jobban megmozgatják az embereket. Ilyen szemszögből talán érdekesebbek és markánsabbak voltak az idei pályázatok, mint korábban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását