2024. április 25. - Márk

A világ legidiótább tolvajai

Lopni nem szép dolog. Nagy bitangság, és ráadásul bűncselekmény is. De ha már lopunk, csináljuk normálisan. Hasznos tanácsok kezdő tolvajoknak, avagy ne lopjunk használhatatlan dolgokat, ne vonjuk magunkra a rendőrök figyelmét, illetve ne adjuk vissza az
2008. január 13. vasárnap 07:38 - Mohai Szilvia
Az esztelen hajtalan

Egy negyvenkét éves kopasz amerikai férfi úgy gondolta, minden sikertelenségének oka a haja, vagyis annak hűlt helye. Így végső elkeseredettségében betért egy patikába, és magához vett öt üveg hajnövesztő szert, majd fizetés nélkül távozott, jobban mondva elszaladt. Bár a haja nem lobogott, a rendőrök így is elkapták. Végül aztán elengedték, ötszázezer forintnak megfelelő összegnyi óvadék ellenében. Jobban járt volna, ha kifizeti azt az ötven dollárt, amibe a csodaszer került, mert így most se haja, se büntetlen előélete.

A tejimádó

Mi más vihetne rá valakit, hogy tehenet lopjon, hacsak nem mezőgazdasággal foglalkozik az illető. Ez a bizonyos két amerikai férfi pedig nem volt állattenyésztő, annyi bizonyos, mivel börtönőrök voltak. Riskát a saját munkahelyük, a dél-karolinai börtön tulajdonában lévő farmról csenték el, de hamar lebuktak. A tehén a börtönben valóban nem megszokott jelenség. A két férfi tettével ráadásul a rabok munkáját vette el, akik azelőtt a farmon tevékenykedhettek.

A figyelmetlen

Ha már pénztárcát lopunk nagy zsákmány reményében, legalább nézzünk bele jól, mielőtt eldobnánk. Ezt mulasztotta el egy német férfi, aki az elcsent bukszában nem vette észre az abban lapuló mintegy hárommillió forintnak megfelelő tizenháromezer eurós összeget, így elhajította azt. A legnagyobb, ötszázas címletből is huszonhat darabnak kellett az erszényben lennie, így felfoghatatlan, hogy nem vette azt észre a delikvens. Lehet, hogy húszdioptriás szemüveget viselt, vagy vak volt, esetleg csak hobbiból lopott. Mint mikor a horgász visszadobja a halat a vízbe.

A jótét lélek

Modern Robin Hoodnak is nevezték azt a német bankárt, aki pénzt vett le gazdag ügyfeleinek számlájáról, majd a szegényebbekére utalta át azt. Önzetlenségét bizonyítja, hogy magának sosem tartott meg egy eurócentet sem. Ott bukott le, hogy már maga sem tudta követni, kitől kinek, mikor és mennyit utalt. A világvagyont újraosztani kívánó úr két év tíz hónapot kapott tettéért.

Egy tizenöt éves floridai fiú szintén mások örömére engedett a bűn csábításának; igaz, ő azért magának is megtartott egy kicsit. Ellopott egy buszt, majd, mintha ő lenne a sofőr, utasokat vett fel rá, és beszedte a viteldíjat. A rendőrök végül egy utas jelzése nyomán kapták el a fiút. Az illetőnek az tűnt fel, hogy korábban ezen a járaton nemigen látott tinédzsert a volánnál. Pedig a srác igazán kitett magáért: betartotta a sebességkorlátozást, és minden megállónál megállt. Lehet, hogy skizofrén volt, és második énje buszsofőrként tengette életét.

A lustaság

Azt, hogy lustaságból is lehet lopni, a következő eset példázza. Egy japán férfi ellopott egy posta előtt parkoló rendőrautót. Hogy miért? Heccből, nyereségvágyból? Ugyan; lustaságból. Állítása szerint nem volt kedve gyalog hazamenni. Lophatott volna repülőt is, azzal gyorsabb.

A lakberendező

Mi rossz van abban, ha valaki otthonát csinosítgatja? Egy kis kitömött szarvas ide, egy kis szentkép oda. Csak az volt a baj, hogy az említett csecsebecséket, valamint a dekoráció többi részét nem az IKEA-ból, hanem mások lakásából szerezte be. Az amerikai férfi több mint tizenöt házba tört be nyolc hónap alatt, míg végre össze tudta szedegetni a dísztárgyakat. Szegény, biztos nehéz dolga lehetett. Most képzeljük el: ha mondjuk az antik dolgokat szereti, erre meg betör egy modern bútorokkal berendezett lakásba. Mennyi elpazarolt idő! A rendőrök végül elkapták - biztosan látogatója érkezett, aki a „Milyen jó ízlésed van, szép ez a kép! Várj csak, hiszen ez az enyém!” felkiáltás után felhívta az illetékes őrsöt. A tolvaj lakásában talált díszítőelemeket visszaadták eredeti tulajdonosaiknak. Azaz, a múlt idő nem biztos, hogy a legmegfelelőbb választás; mindenesetre elkezdték az osztogatást.

Az anyagcserevégtermék-hajigáló

Ötletes és egyben gusztustalan megoldást választottak német tolvajok egy férfi kirablására. Rejtekhelyükről a fent említett anyaggal dobálták meg, majd előzékenyen segítettek neki eltávolítani róla a trutyit. Azaz úgy csináltak, mintha, mert közben valójában kirabolták. A szagos ötlettel mintegy kétmillió forintnak megfelelő összeget sikerült zsákmányolniuk.

Az őszinte

Mit tegyünk, ha a rendőrök füvet találnak nálunk? Ha van egy jó mentségünk, mondjuk bátran. Az, hogy loptuk, nem jó mentség. Hogy betörtünk, és úgy loptuk, még kevésbé. A tettet elkövető amerikai férfi ezt nem érezte, így vesztére kábítószer-birtoklás mellett lopás, majd betöréses lopás vádjával került a bíróságra.

Az éhes

Egy szegedi férfi 2005 szilveszterén feltört egy autót - egy sajt miatt. Meglátta ugyanis az étvágygerjesztő tejterméket a kocsi hátsó ülésén, betörte az ablakot, és elemelte. Vesztére azonban az autó tulajdonosa tanúja volt szörnyű tettének. Elfogta a tolvajt, és átadta a rendőröknek. Jó tanács: a sajtot ne tartsuk az autóban, mert megromlik. Ha meglátjuk, hogy mások ennek ellenére ott tartják, ne lopjunk, hanem hívjuk fel a figyelmüket a hűtőszekrény-használat előnyeire.

Az állatbarát

Ha valaki szereti az állatokat, abban semmi rossz nincs. De ha ellop negyvenöt papagájt, abban már van. A New York-i férfi a tízmillió forintnyi dollár értékű madarakat egy, az ablakba vágott lyukon keresztül csempészte ki az állatkereskedésből, ám előtte gondosan letakarta a biztonsági kamerát. Az alaposan kidolgozott bűncselekményből számomra egy dolog hiányzik: az indíték. Most komolyan: negyvenöt papagáj, mégis minek? Talán madárházat akart nyitni? Esetleg repülni tanulni?

A részmunkaidős

Egy amerikai nő több millió forint értékű cuccot lopott az évek során, keresetkiegészítésként. Azt akarta ugyanis elhitetni párjával, hogy jól fizető, menő munkája van. Egy kapcsolatban fontos az őszinteség, így a hasonló cipőben járóknak azt ajánlanám, ejtsenek meg egy hasonló vallomást: „Drágám, én takarítónő vagyok. A havi ötmilla nem onnan van.”

A morbid

Csontokat lopott a temetőből egy amerikai férfi, és hamutartót készített belőlük. Por és homu vogymuk - gondolta a sírrabló, elemelte a koporsóban talált koponyát és combcsontot, majd kisebb átalakítások után stílszerűen belehamuzott.

A visszaeső

A visszaeső bűnözőket súlyosabban bünteti a törvény, ezt tudjuk. De hogy valaki a tárgyalás alatt vetemedjen ismét rablásra, már kevésbé szokványos. Ráadásul, hogy ugyanazt kövesse el, mint ami miatt vád alá helyezték… Történt ugyanis, hogy egy amerikai férfi számítógépeket lopott arról a bíróságról, amely épp az ő számítógép-lopási ügyét tárgyalta. „Vádlott, álljon fel! Mi az a kezében? Csak nem két monitor és hat billentyűzet?!”

A szexőrült

Izraeli rablók feltörtek egy autót, és korbácsokat, valamint negyven vibrátort - köztük egy igen értékes, harmincötezer forintnyi összegbe kerülő darabot - zsákmányoltak. A gyűjtemény gazdája, egy szexológusnő annyira nem bánta, hogy a sok pénz és idő, amit a nem mindennapi kollekció összeszedésére szánt, elveszett. A kedvence, a legdrágább darab azonban nagyon hiányzik neki.

A szívtelen

Elloptak egy életnagyságú Ronald McDonald-szobrot az egyik amerikai, beteg gyermekek szüleinek szállást adó Ronald McDonald Ház elől. Ronald egy padon ült békésen, mikor elemelték, csak egy tábla maradt, melyen kedvesen szól a gyerekekhez: „Ha kell egy ölelés, mindig itt találsz.” Lehet, hogy a tolvaj ezt értette félre, és olyan erősen ölelte a bohócot, hogy nála maradt. A szobrot a lopás előtt nem sokkal megrongálták, levágták a fejét. A rendőrség a szemtanúk jelentkezésében bízik; mint mondják, talán feltűnt valakinek, hogy valaki egy óriási fejetlen bohóccal szaladgál.

A vécés

Egy negyvenkét éves férfi ellopott egy vécécsészét egy angol pubból. Mikor besétált a mellékhelyiségbe, még senkinek nem volt gyanús; az már annál inkább, hogy negyven percig nem jött ki onnan. Eddig tartott ugyanis leszerelnie a vécét a falról. Állítása szerint a toalettet szuvenírként szerette volna magával vinni. Úgy látszik, van, akinek nem elég a kis piros, műanyag telefonfülke. Végül feladta magát: a vécécsészével besétált egy rendőrőrsre. A nélkülözhetetlen berendezést eztán visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának.

A fürdőző

Egy japán szállodából elloptak egy nyolcvankilós, száznyolcvanmillió forintot érő aranykádat a tizedik emeletről, egy lánccal lezárt fürdőszobából. A hotelben senkinek nem tűnt fel, hogy valaki egy káddal közlekedett volna a folyosókon. A rendőrség nem értette, hogyan lehet egy nyolcvan kilós tárggyal csak úgy meglépni. Lehet, hogy Fekete Laci volt. Vagy Superman.

Egy hasonló kvalitásokkal rendelkező egyén lehet a ludas abban is, hogy egy amerikai nőnek eltűnt az úszómedencéje a kertből, vízzel együtt. Az udvaron egy vízcseppet sem találtak. A három méter átmérőjű medencében mintegy négyezer liter víz volt; így talán érthető az áldozat reakciója, miszerint a lopás ténye már egyáltalán nem izgatja, csak azt akarja tudni, mi a fenét csináltak a vízzel.

A becsületes

Egy kínai tolvaj ellopta egy tanárnő táskáját pénzével, mobiltelefonjával együtt. A férfi azután huszonegy sms-t kapott az áldozattól, melyben az biztosította róla, hogy nem haragszik, tévedni emberi dolog; biztosan nem mentek jól a dolgai, azért ragadtatta magát a lopásra. Egyúttal megkérte a tolvajt, lesz oly szíves visszaszolgáltatni a táskáját. És ő volt szíves. Még bocsánatkérő levelet is írt.

Van, aki nem adja vissza az eltulajdonított javakat, de legalább ad cserébe valamit. Egy amerikai férfi ellopott pár doboz sört egy tanár házából, de hagyott ott neki egy csomag füvet egy levélkével, hogy fogyassza egészséggel. Ezek a tanárok tudnak valamit.

Tettesből áldozat

Végezetül következzék egy népmesei ihletésű darab, amelyben a jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz pedig megbűnhődik. Egy húszéves német fiú megpróbálta ellopni egy taxisofőr pénztárcáját, azonban a férfi észrevette, és visszalopta azt, a fiú tárcájával együtt, majd hívta a rendőrséget. A kiérkező nyomozók hitetlenkedve látták, hogy a tolvaj nyugodtan ül a kocsiban, eszében sincs elmenekülni. Naná, várta a tárcáját. A taxis becsületesen vissza is adta neki, úgyhogy nem kellett pénz nélkül a zárkába vonulnia.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását