Norbi az adósok listáján

Az adóhatósággal nem lehet viccelni. Ezt már Schobert Norbi is tudja, akinek cége felkerült az APEH végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára.

A fitnessguru szentendrei Update Cafe cége került végrehajtás alá, ugyanis – Norbi állítása szerint – elfelejtették befizetni az adójárulékot.

„A könyvelőnk szabadságra ment, én meg egyszerűen elfelejtettem, hogy fizetni kellene”- mondja Norbi. Ugyan csak pár százezer forinttal tartoztak, de az APEH felszólítás nélkül inkasszózta a cég folyószámláját. „Már befizettük az összeget, azonban még napokba telik, míg lekerülünk a listáról” – vázolta a helyzetet Norbi.

Egyébiránt az APEH nem köteles felszólítást küldeni az adótartozóknak. Ha az adóhatóság tartozást észlel, azonnal intézkedik, mégpedig a fentebb vázolt módon: inkasszózza az adós folyószámláját. Nem tesznek különbséget a tartozások között, a pár ezres és a milliós tételeket is behajtják, amint lehet. Költségtakarékossági szempontokból pedig csak a komoly tartozások esetében küldenek végrehajtót a helyszínre.

Forrás: Blikk