2024. május 23. - Dezső

Tarlós: a közoktatási rendszert újra kell szervezni

Tarlós István szerint ahhoz, hogy biztonság és rend legyen az országban, újra kell szervezni a közoktatási rendszert, a nevelést ismét a közoktatás középpontjába kell helyezni.
2010. szeptember 1. szerda 11:51 - HírExtra
A kormánypártok főpolgármester-jelöltje a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanévnyitóján több száz diák és az iskola tanárai előtt szerdán arról beszélt: ismét a közoktatás középpontjába kell helyezni a nevelést, az elmúlt időben ugyanis megerősödött, bizonyos körökben pedig kizárólagossá vált az a "nyilvánvalóan téves" nézet, hogy az iskolarendszer feladata csupán az ismeretterjesztés.

Ez és "az úgynevezett semleges világnézet, a nihilizmus" vezetett oda - folytatta -, hogy a diákok nem kaptak követendő mintákat, iránymutatást.

A politikus szerint ahogy a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban új világ kezdődött 1997-ben, amikor az intézmény majdnem ötven év után ismét egyházi fenntartás alá került, úgy most az ország életében is új időszámítás indult, s a közjó azt kívánja, hogy a fordulat kulturális, erkölcsi és mentalitásbeli változásokat hozzon. Mint mondta, ezért is szükséges az állami oktatási rendszer újraszervezése.

Tarlós István a kormány céljai közé sorolta a pedagógusi pálya tekintélyének visszaállítását, kiszámítható életpályamodell megalkotását, az egyházi iskolák hátrányos megkülönböztetésének megszüntetését, az emelt szintű érettségi szerepének növelését és a nemzeti alaptanterv megújítását.

A már meghozott intézkedések között említette a családi pótlék és az iskoláztatási támogatás folyósításának iskolába járáshoz kötését, illetve a tanárok fokozott büntetőjogi védelmét. Az agresszió megfékezése minden iskolafenntartó feladata, nem állhat útjába "semmiféle sajátságos szabadságfelfogás" - tette hozzá Tarlós István.

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumot és a tanári kart méltatva a politikus kiemelte: ebben az iskolában nagy hangsúlyt kap a nevelés, a keresztény világlátás és erkölcs, a tisztelet, a család megbecsülése valamint "a nemek közötti különbség tudatosítása".

A budapesti Szent Imre templomban rendezett tanévnyitón Tarlós István mellett részt vett Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára és a fideszes Kupper András, mindketten a XI. kerületben megválasztott országgyűlési képviselők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását