2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tarlós: vitatkozás helyett nézzük a tényeket!

Tarlós István szerint új szellemiségre, szakmai szemléletű politikára lenne szükség a fővárosban és az országban.
2010. február 22. hétfő 20:50 - HírExtra
A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciószövetségének a vezetője egy hétfő esti, újpalotai fórumon azt hangoztatta: a választás előtt a tényeket kell mérlegre tenni, ehhez pedig őszinteségre és politikai bátorságra van szükség, nem pedig vitatkozásra.

Arra mutatott rá, a fővárosban másfél évtizedük, míg az országban nyolc évük volt arra a szocialista-szabaddemokrata politikusoknak, hogy megvalósítsák a programjaikat.
Mint fogalmazott, most már ki kell tenni a lapokat az asztalra, hogy a választók érzékelni tudják a különbségeket. Tarlós István ezért azt javasolja a korábban koalícióban működő fővárosi szocialistáknak és liberálisoknak, "tegyék ki az asztalra ők is", hogyan szavaztak a vizsgálati kezdeményezéseknél, miért ilyen nagy a főváros adóssága, hogyan áll a metróépítés vagy a felszíni közlekedés.

Tarlós István szerint igaza van Lendvai Ildikó MSZP-elnöknek, amikor azt mondja, hogy a tényeket kell nézni. A frakciószövetség vezetője szerint ehhez a fővárosban elég lenne elővenni az elmúlt évek döntéseit tartalmazó közgyűlési határozatokat, szavazási listákat vagy jegyzőkönyveket, hogy a választók tisztán lássanak.

Úgy látja, a szocialisták ma vitatkozással, programok ütköztetésével akarják félrevezetni és összezavarni a közvéleményt, hogy az emberek ne az elmúlt évek tényeire figyeljenek.
A frakciószövetség vezetője, utalva a két ciklussal korábbi szocialista-liberális politikai szlogenre, azt kérdezte, "hová lett a lé?", hogyan keletkezett a 20 ezer milliárd forintnyi államadósság, amelyik meghaladja a Kádár-rendszer alatt felhalmozott valamennyi adósságot.

Tarlós István utalt Molnár Csaba (MSZP) kancelláriaminiszter a napokban tett kijelentésére, ami szerint a fideszes vezetésű önkormányzatok adóssága miatt van ma rossz helyzetben az ország. Ezzel összefüggésben arra mutatott rá, hogy csak a szocialista-liberális vezetésű főváros egyedül több adósságot halmozott fel, mint a 100 fideszes önkormányzat.

Tarlós István szerint ma mindenről lehet beszélni Budapesten, csak rendről, rendszerelvűségről és pragmatikus gondolkodásról nem.
A frakciószövetség vezetője XV. kerületi, újpalotai fóruma az első volt abban a kampánysorozatban, melynek során az ellenzéki várospolitikus a következő hetekben ellátogat a főváros valamennyi kerületébe.

A fórumon felszólaló László Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője és egyben képviselőjelöltje szerint az ország vezetése ma rossz példát mutat, és a politikusok a döntéseik során nem a közösség felvirágoztatására gondolnak.

Elmondta, úgy látja, a jelenlegi nehéz helyzetből csak "kemény munkával lehet kijönni". Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy az emberek jövőjét, az álmaikat, reményeiket nem lehet elvenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását