2024. április 29. - Péter

MSZP: tisztogatás a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban

Az MSZP szerint példátlan, és érthetetlen tisztogatás zajlott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál; a párt megdöbbenéssel értesült arról, hogy indoklás nélkül leváltottak számtalan központi és megyei vezetőt a kifizető ügynökség irányítói közül - áll Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselőjének szombati közleményében.
2010. augusztus 14. szombat 16:35 - HírExtra
Ezek a szakemberek több évtizedet töltöttek az igazgatásban, nekik köszönhető, hogy öt év alatt az uniós kifizető ügynökség a legjobbak közé küzdötte fel magát. Bűnük csak annyi, hogy jó köztisztviselőként végezték a dolgukat - fogalmaz a politikus.

Hozzáteszi, hogy a szakemberek menesztése az összes futó támogatási programot veszélyezteti.

Ez a hivatal az elmúlt évben 614 milliárd forint támogatást fizetett ki a magyar gazdáknak, elsőként kaptak a termelők előleget Európában és minden ellenőrzés pozitív eredménnyel zárult - hangsúlyozza Gőgös Zoltán. Megemlíti azt is: többen az elbocsátottak közül aktív résztvevői a horvátországi és törökországi előcsatlakozási programoknak.

Gőgös Zoltán felelőtlennek nevezi a Fidesz-kormány személyzeti politikában követett gyakorlatát, "hisz ezeket a szakembereket nem lehet lakiteleki komiszárokkal pótolni" - írja.

A szocialista párt frakciója megköszöni az indoklás nélkül leváltott vezetők áldozatos munkáját és tudatja velük, hogy számít szakértelmükre a magyar mezőgazdaság normális működtetése kapcsán - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását