2024. április 29. - Péter

MSZP-LMP: Közös jeljölt nincs, program van

A közös jelölt nem kellett az LMP-nek, de most mégis közös programjuk van, mivel amit most közzétettek, a leglényegesebb elemeiben tökéletesen, néhol pedig szóról-szóra megegyezik az MSZP által már bemutatott programmal - reagált az LMP budapesti programjára Bihary Gábor szocialista képviselő.
2010. augusztus 14. szombat 08:46 - HírExtra
Bihary Gábor szerint az LMP pénteken bemutatott programjának jelentős része plágium. Kiemelte a közlekedésre és a panelfelújításra vonatkozó részeket, amely pontokban a legtöbb hasonlóság van a két párt programja között. Hozzátette ugyanakkor: "az LMP részéről dicséretnek veszik azt, hogy magukévá tették és ilyen módon támogatják az MSZP korábban bemutatott programját".

Bihary Gábor, aki az MSZP III. kerületi polgármester-jelöltje is, elmondta: az MSZP számára érthetetlen, hogy miért nem sikerült korábban a két pártnak a közös jelölt indítása, mivel most úgy tűnik, hogy az LMP tartalmilag egyetért a pártjukkal. "De ha már egyszer közös program van, ez egy együttműködés alapja is lehet a jövőben" - tette hozzá.

Ugyanakkor kiemelte: meglepőnek tartja, hogy az LMP korábban Horváth Csaba javaslatát nevezte "ingyen ebédnek", pedig az LMP programját sokkal inkább lehetne így nevezni. Ezt azzal indokolta, hogy Horváth Csaba "következetes programjával" ellentétben az LMP csak egy szűk belvárosi helyen szedne behajtási díjat és mégis óriási pénzeket fordítana a BKV fejlesztésére.

Jávor Benedek az LMP főpolgármester-jelöltje pénteken ismertette a párt fővárosi programját. Pártjuk Élhető Budapest címet viselő programjának néhány elemeként kiemelte: behajtási díjat vezetnének be Budapest belvárosában az autósoknak, fejlesztenék a közösségi közlekedést, átalakítanák a BKV-t, és kibővítenék a gyalogos tereket.

Az energiahatékonysági, épületkorszerűsítési programfejezetről Jávor Benedek azt mondta: Budapestnek alkalmazkodnia kell a klímaváltozáshoz és csökkenteni kell a főváros széndioxid-kibocsátást. Ennek kapcsán kiemelte, ki kell szélesíteni a panelprogramot és végre kell hajtani a belvárosi épületek energiahatékonysági felújítását.

Az "emberi város" programpont - fűzte hozzá - azokat az intézkedéseket fogja össze, amelyek a városlakók életminőségét javítják, ilyen egyebek mellett a szociális bérlakás program, a lakhatási támogatások rendszerének kiszélesítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását