2024. május 18. - Erik, Alexandra

Neo Fm: Néhány év múlva megtérül a befektetés

Az 530 millió forintos befektetés néhány éven belüli megtérülését reméli Székely Gábor a Neo FM országos kereskedelmi rádiót üzemeltető zrt. 75 százalékos tulajdonrészének megszerzésétől. A Szerencsejáték Zrt. korábbi, a kormányváltás után menesztetett vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta: nincsenek politikai céljai.
2010. augusztus 12. csütörtök 16:42 - HírExtra
"Nem fogok műsort vezetni, nem fogok műsort szerkeszteni" - közölte csütörtökön az MTI megkeresésére Székely Gábor, hozzátéve: az FM1 Zrt. vezérigazgatói tisztségét éppúgy cégvezetői munkának tekinti, ahogy korábban az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. irányítását. Mint fogalmazott, az utóbbi élén sem talált ki új játékokat.

A 95 százalékban Székely Gábor tulajdonában lévő FM1 Friends Kft. a múlt héten szerezte meg a Neo FM-et üzemeltető részvénytársaság 75 százalékát 530 millió forintért. Székely Gábor az MTI-nek részletek említése nélkül annyit mondott: a befektetés néhány éven belüli megtérülésében bízik.

Az értékesítés után az econet.hu közleményében azt hangsúlyozta: a rádiót üzemeltető társaságban tulajdonhányada a befolyásoló - 25 százalékos - részesedés alá csökkent, ugyanakkor a reklámidő kizárólagos értékesítési joga a többségi tulajdonában maradt. Az econet.hu egyúttal sales house modellre épülő együttműködést alakított ki a Geomédia csoporttal.

Ezzel kapcsolatban a csütörtöki HVG arra mutatott rá, hogy a műsor-szolgáltatási díj alapját képező árbevételbe csak akkor kell beszámolni a sales house árbevételét, ha abban és a rádiót üzemeltető társaságban ugyanaz a személy 25 százalékot meghaladó részesedést birtokol, ezért kellett a rádióüzemeltető cégben a limit alá csökkenteni az Est Média Group Kft. (az econet.hu leányvállalata) tulajdonhányadát.

Az Országos Rádió és Televízió Testület tavaly októberben ítélte oda a két országos kereskedelmi rádió frekvenciáját a Class FM-et elindító Advenio Zrt.-nek, illetve a Neo FM-et működtető FM1 konzorciumnak. Az általa politikainak tartott döntés másnapján lemondott tisztségéről Majtényi László, az ORTT elnöke.

A Fővárosi Ítélőtábla júliusban helyt adott a frekvenciától megfosztott Danubius és a Sláger Rádió keresetének, miszerint az ORTT jogellenesen járt el, amikor nem utasította vissza az Advenio Zrt. és az FM1 Zrt. pályázatát, elutasította viszont a nyertesekkel megkötött műsorszolgáltatási szerződések semmisségének megállapítását és azok haladéktalan felmondását.

Székely Gábor - aki a rendszerváltást követően négy éven át SZDSZ-es főpolgármester-helyettes volt, az elmúlt években a BKV felügyelőbizottságát vezette, illetve a főváros gazdasági bizottságának alelnöke volt - kijelentette: kizárólag üzleti befektetésnek tekinti a Neo FM-beli tulajdonszerzését. Ehhez a HVG-nek annyit fűzött hozzá: egy zenei rádióval amúgy sem lehet politizálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását