2024. április 26. - Ervin

Megbízhatunk a magyar ásványvizekben

Valamennyi Magyarországon forgalomban lévő, palackozott természetes ásványvíz biztonságos, nem tartalmaz egészségre káros anyagokat, így minden korlátozás és kockázat nélkül fogyasztható a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács szerint.
2010. július 30. péntek 16:15 - HírExtra
A szervezet pénteki közleményében emlékeztet az utóbbi napokban megjelent hírekre, amelyek szerint egyes ásványvizek ártalmasak, nem megfelelő minőségűek, összetevőik mennyisége meghaladja a megengedett határértékeket, s így fogyasztásuk egészségügyi kockázatokat jelenthet.

Ezzel szemben arra hívják fel a figyelmet, hogy a boltokban kapható természetes ásványvizek – ahogy nevük is mutatja – természetes élelmiszerek, eredeti állapotukban kerülnek a palackba, nem pedig valamilyen technológiai eljárás, recept alapján készülnek. Ennek következtében – ahogyan azt az ásványvizekre vonatkozó rendelet is lehetővé teszi – összetételük a természetes ingadozás határain belül akár 20 százalékkal is változhat.

A magyarországi ásványvizek minőségét szavatolja, hogy csak az a víz nevezhető természetes ásványvíznek, amelyet az illetékes hatóság ásványvízként elismer.

Ha a víz összetétele nem felel meg az előírásoknak, akkor a termék nem kapja meg a "természetes ásványvíz" elismerést. Az ásványvízként elismert termékek összetétele tehát biztosan megfelelő, és semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent.

Szintén a fogyasztók biztonságát szolgálja, hogy az ásványvizek összetevőire vonatkozó határértékeket olyan nagy biztonsággal határozzák meg a jogszabályok, hogy az ásványvizek még abban az esetben sem jelentenek egészségügyi kockázatot, ha egyes összetevők mennyisége – a természetes ingadozás miatt – esetenként meghaladja a megengedett határértékeket - hívja fel a figyelmet a terméktanács.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását