2024. április 27. - Zita

"Szégyenteljes Kövér házelnökké választása"

Az MSZP szégyenteljesnek tartja, hogy várhatóan Kövér Lászlót választja házelnökké az Országgyűlés. Varga László, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, parlamenti sajtótájékoztatóján Kövér Lászlót a "talán a legmegosztóbb, a baloldalt legtöbbet szidó és az ország számára is nehezen elfogadható" politikusnak nevezte.
2010. július 22. csütörtök 19:43 - HírExtra
Hozzátette: az Országgyűlés leendő elnöke a 2002-es országgyűlési kampányban "kötelet javasolt a másképp gondolkodóknak", továbbá ekkor "szegény emberek szavazatait is meg kívánta vásárolni".

A szocialista képviselő szerint a kormányalakítás óta eltelt két hónapban többnyire szimbolikus, az emberek hétköznapi életét kevéssé befolyásoló döntések születtek, a Fidesz pedig eközben "gyakorlatilag kivétel nélkül elfoglalta a közélet meghatározó tisztségeit".

A sajtótájékoztatón a Societas tagjai "Orbán basi", illetve "Épül a Fideszisztán" feliratokat tartalmazó molinót feszítettek ki. A képviselők csütörtökön titkos szavazáson voksolnak a köztársasági elnökké választott, ezért posztjáról augusztus 5-ével távozó Schmitt Pál házelnök utódjáról. A Fidesz Kövér Lászlót, a párt választmányi elnökét jelölte a posztra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását