2024. május 7. - Gizella

Az MSZP-frakció nem akarja Orbánt

Az MSZP parlamenti képviselőcsoportja nem tervezi, hogy meghívja valamelyik ülésére a miniszterelnököt, akit a közelmúltban a Lehet Más a Politika és a Jobbik frakciója is vendégül látott. Orbán Viktor egy csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "mélyen gondolkodóba" esne, ha meghívást kapna a szocialistáktól.
2010. július 15. csütörtök 16:50 - HírExtra
A szocialista frakcióban nem vetődött fel olyan igény, hogy hívjuk meg Orbán Viktort - nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön Nyakó István.

Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott, a közelmúltbeli találkozók apropóját az adta, hogy az áprilisi választásokon két új frakció került az Országgyűlésbe, "mi azonban már ismerjük elnök urat, mint a rossz pénzt".

Orbán Viktor - aki korábban az LMP-nél is járt - csütörtökön a Jobbik-frakció vendége volt. A találkozó után arra az újságírói kérdésre, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke miért fogad el meghívást egy szélsőséges párt frakciójától, Orbán Viktor azt válaszolta: a nemzeti együttműködés rendszerének felépítését célzó gyakorlatba nem illik bele az, hogy ha egy törvényesen parlamentbe került párt meghívja, akkor ő nem áll velük szóba. "Aki meghív, oda elmegyek" - közölte.

Ezt követően arra a kérdésre, hogy ha az MSZP meghívja egy frakcióülésére, akkor elmegy-e, a miniszterelnök úgy reagált: "akkor mélyen gondolkodóba fogok esni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását