2024. május 17. - Paszkál

Hiller jogszerűen járt el

Az MSZP szóvivője szerint Hiller István jogos és törvényes szerződéseket kötött oktatási miniszterként.
2010. július 13. kedd 19:38 - HírExtra
Nyakó István kedden ezt annak kapcsán közölte budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Papcsák Ferenc, az elszámoltatásért felelős kormánybiztos azt mondta: az elmúlt években összehangolt, szervezett akcióval juttattak állami forrásokhoz általában offshore hátterű magáncégeket.

A kormánybiztos azt is közölte: különös gonddal fogja megvizsgálni azokat a tranzakciókat, amelyek a Gyurcsány-korszak minisztereivel függnek össze. A konkrét ügyek között említette annak vizsgálatát, miért kapott több milliós megbízást Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi miniszter, és milyen alapon kötött Hiller István volt oktatási és kulturális miniszter olyan szerződéseket, amelyek nyomán a mostani kormányt több száz milliós kifizetési kötelezettség terheli.

Nyakó István kiemelte: nem tudta értelmezni a kormánybiztos sajtótájékoztatóját. Mint mondta, Papcsák Ferencet már egy hónapja kinevezték, és azóta "annyira jutott, hogy tíz levelet elküldött" és várja a jelentéseket.

Ha Papcsák Ferencnek vannak konkrétumai, akkor álljon elő velük - közölte a szóvivő.

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az Európai Unió központi bankja nem tartotta megkerülhetőnek a magyar jegybank vezetőjére vonatkozó hatályos fizetésbeli szabályozást, és kiállt a jegybank függetlensége mellett.

Kiemelte: a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon tartózkodó hivatalos delegációja közötti tárgyaláson bebizonyosodott, a kormány adócsomagja nem nyerte el teljes egészében az IMF támogatását.

Beszélt a nemzeti eszközkezelési társaságról is. Hozzátette: az eszközkezelési társaság arra lenne hivatott, hogy ne veszítsék el az emberek a lakásaikat. Mint mondta, az IMF szerint a társaság működése veszélybe sodorhatja a költségvetést stabilitását, és ezt az álláspontot az MSZP is osztja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. július 14. 15:38
Már rég tudjuk, mit jelent a "jogszerű".
helix
2010. július 14. 11:36
Azt nem kétlem, hogy mindent tökéletesen lepapíroztak, ehhez nagyon értenek.

Csak azt nem értem, hogy minek kellett pl 2millát költeni arra, hogy lefényképezzék a ronda fejét.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását