2024. április 27. - Zita

VB-2010: Paul, a polip tévedhetetlen?

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének kimenetelét is sikeresen jósolta meg Paul, a németországi Oberhausen óceanáriumában élő polip.
2010. július 12. hétfő 10:57 - HírExtra
Az eddig is tévedhetetlennek bizonyult nyolckarú óriási népszerűségnek örvend Németországban, miután eddig a Nationalelf összes győzelmét, sőt a még a második csoportkörben a szerbektől elszenvedett vereséget is helyesen tippelte meg.

Gondozói pénteken előkészítették az ezúttal a spanyol, illetve a holland zászlóval díszített etetőket, és Paul habozás nélkül az ibériai lobogóval ellátott dobozból vette ki a kagylót. A bronzmeccs megjövendölése előtt viszont tíz percig "töprengett", mígnem végül "honfitársait" hozta ki győztesnek.
A polip korábban egyszer tévedett: a 2008-as Európa-bajnokság döntője előtt a németeket választotta, a finálét azonban a spanyolok nyerték 1-0-ra.

A két és fél éves puhatestűnek alighanem a mostani volt az utolsó futballjóslata, mivel a 2012-es Európa-bajnokságon már aligha működhet közre. A fejlábúak ugyanis ideális körülmények között sem élnek tovább három évnél. Az oberhauseni Sea Life Aquarium vezetője azonban már jelezte: gondoskodnak megfelelő utánpótlásról a lengyel-ukrán rendezésű Eb-re...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

csa-csa
2010. július 12. 12:24
Betehetnének két etetőt
Az egyikben az lenne,hogy a tulajdonost még gazdagabbá teszi a polip,a másikban az,hogy elszegényedik...
Melyiket választja?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását