2024. április 23. - Béla
Kánikula esetén, nem mindegy, hogy milyen ruhában merészkedünk az utcára. Megkérdeztük a Sugarbird-ös lányokat, hogy ők mit tanácsolnak a forró napokra.
2010. július 11. vasárnap 08:29 - Kancsár Edina
A tervező szerint a Sugarbird egy megvalósult álom. A leginkább modell szakmából ismert lányok: Bódy Szilvi, Dukai Regina, Zimány Linda és Horváth Éva beszálltak a divatbizniszbe. A kollekciókhoz nem csak az arcukat adták a lányok, hanem állítólag ötleteikkel is segítik a tervező munkáját. A divatszakma nemtetszésének ellenére, az új márka eddig jól teljesít és egyre népszerűbb. Kikértük a gyakran Covergirls néven emlegetett lányok véleményét, hogy forróság esetén milyen divattippeket javasolnak hölgytársaiknak.

Zimány Lindának fontos, hogy ne csak kényelmes, hanem csinos is legyen

„Szerintem a most nagyon divatos maxi ruhák ilyenkor a legmegfelelőbbek. Én mindig azt mondom, hogy az a jó benne, hogy ápol és eltakar. Ami még mellette szól, hogy jó kiegészítőkkel nagyon csinos tud lenni. De ez személyfüggő, hogy ki mit szeret jobban. A lenge kisruhák és az overálok is jók ebben a melegben. Az overálok is nagyon divatosak mostanában, és azokból is óriási a választék: van pántos, pánt nélküli, halásznadrágos, vannak len anyagból készültek és ezek mind nagyon jók ebben a hőségben. „

A Sugarbird nyári kollekciójában is vannak ilyen darabok?

Igen, legfőképpen ilyenek vannak. Van sokféle kisruha, illetve hosszú ruhák, éppen azért, mert szerintünk a melegben az ilyen darabok a legkényelmesebbek és csinosak is. Én például nem szeretek csak azért hordani egy ruhát, mert kényelmes. Nálam fontos az, hogy csinos is legyen.

Dukai Regina a maxi ruhák híve

„Csakis a lenge maxi ruhákat tudom ajánlani ilyen melegben, amiben én is nap, mint nap járok. Ezek a ruhák lengék, szellősek, hosszúak és nagyon kényelmesek. Rajtuk kívül talán még a bikinit tudnám ajánlani, ha valaki megteheti, hogy napközben kimenjen a strandra, hiszen abban van a legkevésbé melege az embernek.”

Szoknyát vagy rövidnadrágot szoktál hordani?

Nem vagyok annyira szoknyás típus, főleg rövideket nem hordok, de farmer sortot azért szoktam viselni néha.

Szerinted mit lehet viselni hőségben? Milyen jó tanáccsal tudnál szolgálni a nőknek?

Bódy Szilvi: Hogy ne hordjanak túl sok ruhát, mert az melegben nem jó. Forróságban nem szabad nejlon, műbőr és bőr cuccokat viselni. De inkább általános tippeket adnék… Azt javasolnám a nőknek, hogy ne majmolják a divatot, mert attól még hogy például divat a citromsárga, az nem jelenti azt, hogy mindenkinek jól áll ez a szín. Mindig az a lényeg, hogy az egyéniségünknek megfelelően öltözködjünk, ne pedig az utolsó divathoz igazodjunk. Ez örökérvényű szabály, télen és nyáron is.

Szerinted alkalmasak nyárra a Sugarbird ruhák?

Igen, teljes mértékben. A nyári kollekció darabjai olyan anyagokból készültek, ami kényelmes meleg időben is.

Az idei év slágere az overál és a saru

Mi az a leggings?
A sztreccsnadrág (angolul: leggings) egy szűk, testhezálló nadrágtípus. Legelterjedtebb előfordulási változata a bokától a csípőig érő, teljesen testhez álló nadrágtípus, mely jellemzően likrából vagy likra-pamut kombinációból készül. Előfordul rövid, csípőtől a térdig érő változatban is, ilyenkor biciklinadrág az elterjedt neve. Ritkább, de szintén előfordul olyan változata is, mely a talpat is beborítja. A sztreccsnadrág első megjelenése a késő középkorban volt, mint férfiviselet. A 16. század végén kiment a divatból, a férfiak testhez álló alsóruházat helyett csípőben szűk, alul a testhez nem tapadó ruházatot, azaz a mai nadrágot kezdték viselni. Hidegebb éghajlatú vidékeken tovább maradt a használata, mint nadrág alatt viselt férfi alsónemű. 2005 óta ismét jelentkezett a női divatban. Jellemző legújabb felhasználása rövid, csípőig érő felsővel történik. Igen kedvelt viselete középhosszú vagy leggyakrabban rövid szoknya alatt.
Overál: Rengeteg típus közül választhatunk. Forróság esetén egy könnyű anyagból készült, pánt nélküli sortos overál előnyös lehet. A passzosabb darabokat a vékonyabb lányoknak ajánljuk, az erősebb testalkatúaknak érdemes a bővebb változatokat keresniük.

Saru: A gladiátor korszakot idéző saruk idén élik aranykorukat. Tavaly is kapható volt, azonban idén annyira népszerű lett, hogy most már minden színben és variációban hódíthatunk vele az utcán. Mindenhez jól megy, farmerhez, szoknyához és rövidnadrághoz is egyaránt. A lényeg, hogy úgy viseljük, hogy jól látszódjon a szandál, ha már ennyire mutatós darabról van szó.

Maxi ruha: Még mindig divat a maxi ruha. Ez a földig érő ruhadarab amellett, hogy nagyon kényelmes, még előnyös is. Hossza ellenére, a könnyed anyagból készült ruhában nem lesz melegünk. Akinek van mit elrejteni, annak a lenge ruha tökéletes választás lehet, hiszen ápol és eltakar. Vékonyabb nőknek javasoljuk a vastag deréköv használatát, mellyel kiemelhetik karcsú derekukat.

Minden esetben azt tanácsoljuk, hogy a kánikulában érdemes világos színű és természetes alapanyagú ruhákat viselni. Hogy szemünket és fejünket is óvjuk a napfénytől, kiegészíthetjük öltözékünket egy szexi kalappal is. Végül az elengedhetetlen kelléket se felejtsük el, az örök divat kiegészítőt: a napszemüveget.

A hőségben az öltözködésen kívül, a sminkre és a hajra sem árt odafigyelni. Elég ciki, amikor lefolyt sminkkel és összeragadt hajjal látunk valakit. Ne akarjunk így kinézni! Ennek elkerülésére használjunk vízálló szempillaspirált és esztétikusan tűzzük fel a hajunkat.

Tiltott darabok, örök szabályok

Alapszabály, hogy nyáron ne viseljünk olyan ruhákat, melyek túl sokat mutatnak. Elég, ha épp csak bepillantást engedünk a kíváncsi szemeknek. Egyrészt nem is illendő mindent kitenni a kirakatba, másrészt sok esetben olyan is kilóg, aminek nem kéne. A villantás „művészetét” hagyjuk meg a hollywoodi botrányhősöknek. Másrészt kerüljük el a túl szűk és húsbavágó darabokat, mert az sem szép látvány.

A leggings továbbra is divatos ruhadarabnak számít, de ha valaki nem rendelkezik vékony párduc lábakkal, kerülje el az előnytelen színeket, mint a sárgát vagy a rózsaszínt. Ugyanez mondható el a mintákról is, a keresztbe csíkos ruha még mindig kövérít!

Csak szilikon pántot ne!

Ne viseljünk szilikon pántos melltartót, mert azon felül, hogy nagyon csúnya, már ki is ment a divatból. Ha pánt nélküli, vagy nyakba kötős a felsőnk, vegyünk alá pánt nélküli melltartót. Ha pántos felsőt viselünk, a melltartó színe harmonizáljon a felsőjével, máskülönben nevetség tárgyává válhatunk.

Ha erre a néhány alapszabályra odafigyelünk, akkor büszkén vonulhatunk végig az utcán még akkor is, ha tombol a hőség.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását