2024. április 29. - Péter

Lendvai: Új lehetőség az MSZP-nek

Az MSZP esélyt kapott a túlélésre Lendvai Ildikó, a szocialisták leköszönő pártelnöke szerint, aki a Népszava szombati számában megjelent interjúban azt mondta, nyolc év kormányzás után újra kell tanulni a "hivatal" helyett a "mozgalom" leckéjét.
2010. július 10. szombat 09:14 - HírExtra
A szocialista politikus az interjúban azt mondta: nem volt testhezálló számára a pártelnöki szerep, ezzel együtt nem bánta meg, hogy elvállalta.

Mint mondta, "nagyjából tisztában voltam vele, az aktivistákkal és a hűséges választókkal együtt arra teszünk kísérletet, hogy – költőien fogalmazva – fogunkban tartva átvigyük az MSZP-t a túlsó partra. Persze: nem vagyok elégedett. Jobb lett volna, ha többen és jobb erőben érkezünk meg a választások után arra a bizonyos "túlsó partra". De azért – bár sok sebbel, némiképp tépetten – csak átértünk. Megfogyatkozva, ellenzékben, de egymillió szavazóval" - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a "túlsó part" esély a túlélésre, de az esélyt valósággá tenni legalább olyan kemény munka lesz, mint volt a mély vízből kivergődni.

Lendvai Ildikó, aki az MSZP programtanácsának vezetőjeként folytatja tevékenységét az interjúban azt mondta: az MSZP-nek közismerten az egyik legnagyobb problémája a bezárkózás. Pedig nem elég, ha a hívek, tagok a pártiroda falai között ülnek és a pártvezetést, illetve a Fideszt szidják - mondta hozzátéve, hogy a szövetségeseket és vitapartnereket az irodán kívül kell keresni, demokrata köröket, műhelyeket, társaságokat életre segítve.

"Nos, a mi programtanácsunk egyben a mentori vagy előadói gárdája lehetne e közösségek hálózatának is" - jegyezte meg.

Úgy vélte, a jelenlegi kormány "több labdát adott" már, amelyek helyzetbe hozhatnak egy ellenzéki pártot. Ezt azonban - mint mondta - nem azonnal mutatják ki a közvélemény-kutatások.

Szavai szerint ha az MSZP világossá teszi, hogy van alternatíva, akkor lassan feléjük fordul a figyelem, aztán a bizalom is. Lendvai Ildikó szerint a szocialista párt nem csinálja rosszabbul, mint a másik két ellenzéki párt, de érthetőnek nevezte, ha az MSZP-től többet és hamarabb várnak.

Arra a megjegyzésre, hogy a parlament renoméja oly mértékben értékelődött le, hogy bármilyen jókat mondhatnak, nem fog eljutni az emberekhez, a leköszönő pártelnök úgy vélte, ez a korlát nem áttörhetetlen. Szavai szerint ha nem is mindennap, de van helyük az akcióknak, többször élhetnek a népi kezdeményezés eszközével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását